Skip to content

Seiko Prospex Save The Ocean SLA065: historisch en avontuurlijk

Het nieuwe Seiko-model, de SLA065, straalt historie en avontuur uit. Het ontwerp van het duikhorloge is namelijk geïnspireerd op de 62MAS, de duikklassieker uit 1965. De 62MAS was bij zowel professionele duikers als avonturiers zeer populair.

De nieuwe Seiko SLA065 heeft niet alleen een coole voorouder, maar is ook onderdeel van het bijzondere “Save the Ocean” initiatief.

Het “Save the Ocean” initiatief

Seiko zet zich al jaren in, om het leven in en rondom de oceanen wereldwijd te beschermen en verkennen. Zo doneert Seiko een deel van het verkoopbedrag – van horloges die onderdeel uit maken van de “Save the Ocean” serie – aan verschillende goede doelen. Eén daarvan is een onderwaterarcheologie-project, dat een historische plaats onderzoekt. Het doel is om het culturele erfgoed ervan te beschermen voor toekomstige generaties. Het project vindt plaats bij het Griekse eiland Fourni. Hier liggen schepen die in de 4e eeuw na Christus zijn gezonken. Onderwaterarcheologen onderzoeken de wrakken en graven ze op om meer te weten te komen over die periode.

Het design van de Seiko SLA065

Het ontwerp van het duikhorloge is een ode aan zijn beroemde voorganger uit 1965. De wijzerplaat heeft daarentegen een eigentijds en tegelijkertijd ouderwets design gekregen. Het patroon van de blauwe wijzerplaat is geïnspireerd op de astrolabium, een oud navigatie-instrument dat vroeger door zeelieden werd gebruikt. Zo ook, de zeelieden die de rotsachtige kusten van Fourni trotseerden. De avonturiers op zee gebruikten het instrument om hun locatie te bepalen aan de hand van de stand van de sterren en de zon.

De afgeschuinde randen van de horlogekast (41,3 mm) en de zijkant van de bezel zijn Zaratsu-gepolijst. Dit zorgt voor een strakke, maar ook sportieve uitstraling. Alle twaalf indexen en wijzers zijn voorzien van een royale lichtgevende Lumibrite-coating. Het saffierglas is dubbel gebogen en afgewerkt met een anti-reflectie coating aan de binnenzijde. Dit zorgt voor een optimale leesbaarheid vanuit elke hoek. De comfortabele siliconenband is extra stevig. en is voorzien van een gespsluiting.

Een betrouwbaar uurwerk

Aangezien er zoveel schepen zijn gezonken, is het uurwerk gelukkig een stuk nauwkeuriger dan het oude navigatie-instrument. Het horloge wordt aangedreven door het automatische 8L35-uurwerk. Dit uurwerk heeft een energiereserve van 50 uur en een tikgetal van 28.800 per uur. De waterbestendigheid bedraagt 200m, wat natuurlijk een must is voor een duikhorloge.

Gelimiteerd verkrijgbaar

Het nieuwe “Save the Ocean” duikhorloge heeft een gelimiteerde oplage van slechts 1.300 exemplaren wereldwijd. Het horloge is vanaf februari 2023 bij verschillende Seiko-winkels en retail partners aan te schaffen voor een prijs van €3.000.

Bezoek de website van Seiko voor informatie. Wil je graag meer weten over de “Save the Ocean” serie, lees dan ook eens dit artikel: Saving the ocean met Seiko.

Categories

Geen categorie

Tags

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x