Skip to content

Een hotelovernachting voor twee dollar en een Casio A159W

Fans van komediefilms zullen de titel van het artikel ongetwijfeld herkennen. Voor diegenen die nog in het duister tasten, hierbij het komische verhaal erachter.

In de jaren tachtig en negentig werden de bioscopen gedomineerd door actie- en komediefilms. Actiehelden zoals Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger en Bruce Willis schitterden op het witte doek. Komedianten Chevy Chase, Eddie Murphy, Jim Carrey en John Candy zorgden voor een schaterlach. Laatstgenoemde speelde in komedies als Spaceballs, Uncle Buck en Cool Runnings. Deze tijdloze films scoren hedendaags nog steeds goed met minimaal een 7.0 op IMDb. Een hele knappe prestatie. Vooral als je dit vergelijkt met moderne komediefilms, deze scoren maar zelden een dikke voldoende.

Planes, Trains & Automobiles (1987)

John Candy – die helaas veel te vroeg is overleden – speelt Del Griffith in de film Planes, Trains & Automobiles. De rol van zijn tegenspeler – Neal Page – wordt vertolkt door een ander icoon uit Hollywood, namelijk Steve Martin.

Het enige dat Neal Page wil doen, is naar huis gaan voor Thanksgiving. Als slecht weer zijn vlucht annuleert, kiest hij voor een ander vervoersmiddel. Tijdens zijn reis is Neal ‘gezegend’ met de aanwezigheid van Del Griffith. Een verkoper van douchegordijnringen en allround kletskous die nooit een gebrek heeft aan advies en slechte grappen. Toevallig moet Griffith dezelfde richting op als Neal.

Tijdens hun ‘gezellige’ reis proberen ze een overnachting te regelen. Bekijk het hilarische fragment in de onderstaande video.

Fragment uit Planes, Trains & Automobiles

Beide heren proberen, met nauwelijks geld op zak, een hotelkamer te boeken. Een kamer kost $42,50. Neal Page heeft echter maar 17 dollar op zak. Om het resterende bedrag aan te vullen geeft hij zijn 18-karaat gouden Piaget Polo-horloge.

Del Griffith zet op een geestige manier zijn verkoop skills in. Die heeft hij ook wel nodig, want hij haalt slechts 2 dollar uit zijn zak. Het restant wil hij compenseren met zijn Casio A159W. Lukt het hem om de motel medewerker te paaien met 2 dollar en een Casio? Daarvoor zal je de film eens moeten bekijken. Ook een goede training voor de buikspieren trouwens.

Casio A159W

De digitale Casio met referentie A159W wordt – 36 jaar na dato – nog steeds geproduceerd. Het horloge beschikt over een stopwatch en displayverlichting. Daarnaast is het mogelijk om de tijd af te lezen in een 12-uur of 24-uur tijdsweergave. Naast de tijd kan men ook de dag en datum bekijken.

De compacte kastdiameter van het horloge bedraagt 33,2 mm, waardoor de klassieke Casio door zowel mannen als vrouwen te dragen is. Het horloge heeft een waterbestendigheid van 30 m. Dit betekent dat het horloge tegen een klein beetje (spat)water bestand is.

Naast de coole functies heeft het horloge vooral een gave achtergrond. Wie wilt er nu niet een horloge waarmee er een hotelkamer is afbetaald. Of is dit toch niet gelukt? Bezoek de website van Casio voor meer informatie over het horloge. De film is overigens te bekijken via de streamingdienst Pathé thuis.

Foto’s en video van Planes, Trains & Automobiles: Paramount Pictures

Categories

Geen categorie

Tags

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x