Skip to content

Over Horlogemaat

Een horloge wordt in het Nederlands woordenboek omschreven als een voorwerp waarop je kunt zien hoe laat het is. Voor veel horlogeliefhebbers is een horloge echter een technisch hoogstaand stukje kunstwerk. Een mechanisch horloge bestaat uit wel honderden onderdelen die ervoor zorgen dat je o.a. de tijd, datum en dag kunt aflezen. En dit allemaal in een kast van vaak niet groter dan 45mm! En dan hebben we nog horloges met meerdere complicaties (functies) zoals bijvoorbeeld de GMT, de chronograaf en de ‘moonphase’ functies.

De verschillende uurwerken en complicaties die in horloges worden toegepast zijn werkelijk fascinerend. Maar dan zijn we er nog niet! Wat dacht je van het design van een horloge! Hoog gepolijste kasten, sunburst wijzerplaten, subwijzerplaten, bi-directionele bezels en jubilee horlogebanden, teveel moois om op te noemen.

Al deze fantastische specificaties komen bij ons naar voren als wij denken aan een horloge. De liefde voor een horloge wordt nog eens extra versterkt door de rijke historie van een bepaald merk of een verhaal achter een specifiek model.

Deze passie voor horloges willen wij graag met jullie delen. En niet alleen delen, want wij hopen ook dat jij als horlogeliefhebber jouw kennis, passie en verhalen met ons en de rest van de lezers wilt delen om zo een levendige community te creëren.

Wij wensen alle horlogematen heel veel plezier – op dé horloge website van Nederland – met het lezen en delen van het laatste horlogenieuws, reviews, achtergrondinformatie en nog veel meer!


Let’s build something together!

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.