Skip to content

Oris lanceert een Big Crown Pointer Date met het innovatieve Calibre 473-uurwerk

In 2014 is Oris gestart met het ‘’Movement Creation Programme’. Dit programma richt zich op het in-huis ontwikkelen en produceren van mechanische uurwerken, met unieke functies en prestaties. De visie van Oris is dan ook heel duidelijk, namelijk: prachtige mechanische horloges maken en uitbrengen, voor mensen die houden van mechanica en de techniek die achter een horloge schuilt. Sinds 1904 heeft Oris meer dan 270 unieke uurwerken ontwikkelt en geproduceerd. Innovatie stond – vanaf het moment van bestaan –  voorop bij het Zwitserse merk. Na de Quartz-crisis is dit echter op een zijspoor belandt. Met het ‘’Creation programma’’ hoopt Oris het innovatieve karakter opnieuw te verankeren in zijn identiteit.

While quartz was precise, it lacked emotion

Ulrich W. Herzog – Voorzitter van Oris

Nu 9 jaar later, lanceert Oris een Big Crown Pointer Date met het innovatieve Calibre 473-uurwerk. Sinds 2014 is dit al het negende in-huis uurwerk dat Oris op de markt heeft gebracht. Elk jaar een nieuwe innovatie.

Oris Big Crown Calibre 473

Maak kennis met de Big Crown Calibre 473, een horloge dat voorzien is van een mechanisch uurwerk met handmatig opwindmechanisme. De iconische Big Crown Pointer Date is al sinds 1938 aanwezig in het assortiment van Oris. Voor het eerst in decennia heeft de Big Crown Pointer Date een handmatig uurwerk. En niet zomaar een.

Het uurwerk

Calibre 473 is voor een groot deel op dezelfde manier gebouwd als het automatische Oris Calibre 403-uurwerk. Het uurwerk heeft naast een uurwijzer, minutenwijzer en kleine secondewijzer ook een datumwijzer. De energiereserve bedraagt net als bij het automatische 403-uurwerk maar liefst vijf dagen, oftewel 120 uur. Door het ontbreken van een rotor kun je – door het saffierglas aan de achterzijde – eenvoudig de energiereserve-indicator bekijken. Zo houdt je precies bij hoeveel energie je horloge nog over heeft. Iets wat bij een handopwinder nog wel eens moeilijk is in te schatten.

De ontwikkeling van het innovatieve uurwerk heeft ongeveer vier jaar geduurd. Over elk onderdeel is er goed nagedacht. Dat Oris vertrouwen heeft in het uurwerk is terug te zien aan de 10 jaar garantie die zij geven.

Een vertrouwd en iconisch design

De Big Crown beschikt – zoals de naam al doet vermoeden – over een relatief grote kroon. De kastdiameter bedraagt 38 mm, en is daarmee geschikt voor het grote publiek. Naast een prachtige blauwe wijzerplaat beschikt de Big Crown over Arabische cijfers die voorzien zijn van lichtgevend Super-LumiNova®. De datumwijzer valt op met zijn donkerrode pijlpunt. Het saffierglas is voorzien van een anti-reflecterende coating, wat zorgt voor een optimale leesbaarheid vanuit elke hoek.

Verkrijgbaarheid

Het horloge wordt geleverd met een olijfbruine horlogeband, gemaakt van duurzaam hertenleer. De band wordt geproduceerd door de Zwitserse partner van Oris, Cervo Volante. De roestvrijstalen vlindersluiting is voorzien van een fijninstelling. De Big Crown Pointer Date is verkrijgbaar voor een prijs van €4.200. Bezoek de website van Oris voor meer informatie.

Categories

Geen categorie

Tags

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x