Skip to content

Release: Seiko Antarctica modellen ‘Save the Ocean’

Seiko is het nieuwe jaar lekker gestart met de introductie van twee nieuwe ‘Save the Ocean’ modellen in de Prospex collectie. Met het ‘Save the Ocean’ initiatief wilt Seiko het bewustzijn vergroten van het leven in de oceaan. Van ieder verkochte horloge binnen deze serie wordt een deel gedoneerd aan organisaties die zich inspannen voor het behoud van de oceaan wereldwijd.

Net als de twee Antarctica modellen uit 2021 betreft deze introductie een nieuw Monster model (SRPH75K1) en een nieuw Baby Tuna model (SRPH77K1). Beide modellen beschikken over een prachtige donkerblauwe wijzerplaat, die de ruwe zee van Antarctica weerspiegelt. Zoals je misschien al gewend bent uit de ‘Save the Ocean’ serie is er nog iets opvallends te zien op de wijzerplaat. Bij eerder uitgebrachte modellen kun je bijvoorbeeld een haaienvin zien opduiken bij de 8-uur markering. Bij deze twee nieuwe Antarctica horloges zie je een groep pinguïns zwemmen aan de linkerzijde van de wijzerplaat.

Seiko kiest ervoor om bedreigde diersoorten op een coole manier terug te laten komen in het design van de wijzerplaat, om zo het bewustzijn nog eens extra te vergroten. Ben je benieuwd naar het gehele verhaal achter dit bijzonder initiatief? Lees dan ook zeker eens het artikel: ‘Saving the Ocean’ met Seiko. Hier zijn ook alle Seiko horloges te vinden die onderdeel zijn van deze serie.

Achtergrond & Specificaties

Het Seiko monster staat bekend om zijn robuuste en ‘agressieve’ uitstraling met tandvormige uurmarkeringen en bezel. De bezel wordt beschermd door de unieke kastvormgeving met opstaande randen aan de boven- en onderzijde . Het nieuwe Seiko monster met referentie SRPH75K1 zal vanaf februari verkrijgbaar zijn voor een verkoopprijs van €550. Het horloge wordt geleverd met een stalen band.

Seiko SRPH75K1 specificaties

De Baby Tuna heeft zijn naam te danken aan de bijzondere vorm van het horloge, namelijk die van een tonijnblik. Zijn voorouder – de Seiko Tuna – werd uitgebracht in 1975 als hét horloge voor de professionele duiker. Dit model past dan ook zeer goed bij het ‘Save the Ocean’ initiatief van Seiko. De verkoopprijs van de nieuwe Baby Tuna met referentie SRPH77K1 bedraagt €570. Het horloge wordt geleverd met een siliconen horlogeband.

Seiko SRPH77K1 specificaties

Categories

Geen categorie

Tags

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x