Skip to content

Oris ‘’Big Crown’’ Pointer Date Bronze

De ‘’Big Crown’’ is al sinds 1938 aanwezig in het assortiment van Oris. Dit is dan ook het oudste model wat Oris actief voert. De horloges vallen op met een oversized kroon, fluted bezel en een extra wijzer die de datum aanwijst! Aan de buitenzijde van de wijzerplaat zijn er namelijk datum indexen geplaatst. Hiermee heeft het model een zeer uniek design. Bij de meeste horloges met een datumaanduiding, is er een enkele datumaanduiding geplaatst bij de 3-uur markering of tussen de 4-uur en 5-uur markering. Verder zijn de horloges voorzien van prachtige sierlijke wijzers.

Oris brengt voor de eerste keer een ‘’Big Crown Pointer Date’’ reeks uit waarbij de kast, kroon, bezel en horlogeband volledig van brons zijn gemaakt. De horloges zijn verkrijgbaar in vier coole kleuren, namelijk: groen, bruin, bordeaux en blauw. Deze mooie kleuren springen er echt uit. Het ontwikkelen en produceren van de bronzen horlogeband vergde veel energie en tijd van het team van ingenieurs. Toch heeft Oris hier bewust voor gekozen, omdat brons in de loop van de tijd heel mooi patineert. De patinering (verkleuring) kan variëren van groen tot donkerbruin. De verkleuring staat symbool voor het prachtige Zwitserse dorp Hölstein. In dit dorp ligt de roots van Oris. De omgeving van dit dorp verandert elk seizoen van uitstraling en karakter.

De “Big Crown” horloges beschikken over een automatisch 754 uurwerk. De werking van dit uurwerk is te bewonderen door de transparante achterzijde van de kast.

Specificaties

Design
Materiaal: Brons
Materiaal achterzijde kast: roestvast staal
Kastdiameter: 40mm
Bandbreedte 20mm
Glas: ‘Domed’ saffier glas met anti-reflectiecoating
Schroefbare kroon: Ja
Waterbestendigheid: 50m
Super-LumiNova®: wijzers en uurmarkeringen

Uurwerk
Kaliber: Oris 754
Mechanisme: Automaat
Gangreserve: 38 uur
Tikgetal per uur: 28.800
Aantal jewels: 26

De horloges zullen verkrijgbaar zijn voor een prijs van €2.300. De Oris ‘’Big Crown’’ horloges zijn – naast brons – ook verkrijgbaar in roestvast staal, zowel met stalen band als lederen band. Benieuwd naar de gehele serie? Neem dan eens een kijkje op de website van Oris.

Categories

Geen categorie

Tags

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x