Skip to content

Verschillende horlogebanden voor de Omega x Swatch MoonSwatch

De MoonSwatch collectie is er helemaal op gericht om Omega’s professionele Speedmaster – beter bekend als de ‘Moonwatch’ – een speelse draai te geven. Zo is de MoonSwatch dan ook voorzien van vele Moonwatch kenmerken, zoals: de asymmetrische kast, de beroemde tachymeter met de punt boven de negentig en de kenmerkende Speedmaster subwijzerplaten. Naast de duidelijke Speedmaster details heeft elke MoonSwatch een eigen mission statement, inspirerende gravures en kleurrijke kasten en wijzerplaten. Om de astronauten-look helemaal compleet te maken zijn de MoonSwatch horloges voorzien van een VELCRO© klittenband.

Toch is niet iedereen blij met de klittenband. De oplossing is een bandenwissel! Maar zijn de MoonSwatch horloges daar wel geschikt voor? Gelukkig heeft het horloge een rechte bandaanzet, en kun je hierdoor vele verschillende soorten banden erop combineren. Door de kleurrijke kasten en wijzerplaten zijn ze ook met verschillende kleuren banden te matchen. In dit artikel zetten wij de leukste opties voor je uiteen.

Rubberen band

Met een bandenwissel kun je heel eenvoudig de algehele uitstraling van het horloge veranderen, bijvoorbeeld met een andere kleur of soort band. De meest voorkomende horlogebanden zijn: de stalen band, lederen band, rubberen band en NATO band. Draag je het horloge vaak tijdens werk dan combineert men het horloge vaak met een lederen of stalen band. Bij sportieve activiteiten gaat de voorkeur meestal uit naar een rubberen of NATO band.

De MoonSwatch is perfect te combineren met een rubberen band. De voordelen van een rubberen horlogeband zijn:

  • Waterbestendig
  • Duurzaam (t.o.v. Lederen banden)
  • Gemakkelijk schoon te maken
  • Licht in gewicht (t.o.v. Stalen banden)

Daarnaast is er een hele ruime keuze aan rubberen banden, en zijn ze verkrijgbaar in gigantisch veel kleuren. Vaak is het mooi om de kleur van de wijzerplaat te matchen met de kleur van de band. In het geval van de Mission to Venus is dat een pastelroze band, en bij de Mission to the Moon een zwarte band. Wil je iets meer uitpakken, kies dan voor een contrasterende kleur!

NATO en Perlon band

De allereerste NATO-band werd in 1973 door het Britse Ministerie van Defensie geïntroduceerd. De band stond in het begin bekend als de “G10”, omdat soldaten deze moesten aanvragen via een G1098-aanvraagformulier. De hedendaagse bijnaam – de NATO band – komt van het NSN (NATO-voorraadnummer) dat werd gebruikt voor het bestellen van de band. De nylon band is licht, ademend en zorgt ervoor dat het horloge niet van de pols glijdt. Allemaal eigenschappen die van belang zijn voor militairen, maar ook voor de actieve horlogedragers onder ons. Daarnaast is het dragen van een lichte en ademende nylon band ook fijn tijdens de warme dagen.

Naast NATO banden bestaan er ook zogeheten Perlon horlogebanden. Een Perlon band is een geweven nylon horlogeband uit een stuk. Een NATO band is een tweedelig nylon horlogebandje. De Perlon is net als de NATO zeer licht en ademend.

Lederen band

Een lederen band in combinatie met een horloge van biokeramisch materiaal is misschien een iets minder voor de hand liggende optie. Toch als je voor een wat simpeler model kiest gaat dat prima. Als je bijvoorbeeld de MoonSwatch to the Moon of Mercury met een zwart lederen band matcht, heb je een horloge die zowel bij casual als zakelijke outfits past. De meeste lederen horlogebanden zijn zeer zacht en soepel en dragen daardoor zeer comfortabel.

Een aantal aandachtspunten van de lederen band zijn:

  • Niet waterbestendig
  • Gevoeliger voor slijtage
  • Verkleuring door transpiratie en direct zonlicht tijdens warme dagen

Een bijkomend voordeel – van alle omschreven horlogebanden – is dat je er niet voor in de rij hoeft te staan. Ze zijn volop verkrijgbaar bij verschillende webshops en winkels. Let er wel op dat je kiest voor een 20 mm bandje met een rechte aanzet.

Wil je graag meer weten over de Omega x Swatch: MoonSwatch? Lees dan ook eens dit artikel waarin alle modellen voorbij komen.

Foto credits Perpetualstraps
IG: doc.o.clock
IG: steviemac1040

Foto credits Watchbandit
IG: doesnotcountbut
IG: seiko_alpinist

Categories

Geen categorie

Tags

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x