Skip to content

TAG Heuer Formule 1 x Mario Kart limited editions

De eerste samenwerking tussen TAG Heuer en Nintendo vond plaats in 2021 met de TAG Heuer Connected x Super Mario Limited Edition als resultaat. Deze werd al snel een must-have onder de fans. Dit jaar hebben TAG Heuer en Nintendo opnieuw hun gedeelde passie voor adrenaline, plezier en snelheid samengesmolten met de introductie van twee gelimiteerde Formule 1 horloges.

Fans van de energieke en onverschrokken Super Mario zullen hun favoriete personage zeker gaan herkennen in het design van de nieuwe samenwerkingsmodellen. De twee nooit eerder vertoonde ontwerpen zijn tot stand gekomen door een nauwe samenwerking tussen de teams van TAG Heuer en Nintendo. De horloges benadrukken de gemeenschappelijke thema’s die worden gedeeld door de TAG Heuer Formula 1-collectie en de Mario Kart-serie: adrenaline, snelheid en strijdlust tijdens de race naar de overwinning.

TAG Heuer Formula 1 X Mario Kart Limited Edition (Chronograph)

De TAG Heuer Formula 1 X Mario Kart Limited Edition (Chronograph) is gelimiteerd tot 3000 exemplaren, en wordt aangedreven door het automatische Calibre 16-uurwerk. Het horloge heeft een stalen kast van 44mm en bevat vele verwijzingen naar de wereldberoemde racegame-serie:

  • het Mario Kart-logo is gegraveerd op de zwart gepolijste keramische tachymeterring met Super-LumiNova®
  • de 2 uur-drukker en kroon zijn omcirkeld met een iconische rode lak
  • Mario’s M-symbool is geëtst op de kroon
  • het Mario Kart-logo is gegraveerd op de vastgeschroefde achterzijde van de kast, samen met de omtrek van hem in een raceauto.

De gedurfde wijzerplaat heeft een zwart en antraciet geruit patroon geïnspireerd op de racebaan, en de subwijzerplaten hebben een asfalttextuur. Mario verschijnt in de subwijzerplaat bij de 9 uur en is omcirkeld in iconisch rood. Deze onmiskenbare kleur is ook terug te vinden op de gelakte centrale wijzer, de urenchronograafwijzer en de 60-seconden- of minutenschaal.

Om de fans te verrassen, zal het datumvenster op 3 uur regelmatig favoriete Mario Kart-items bevatten, waaronder Bullet Bill, de banaan en meer.

Video: TAG Heuer Formula 1 X Mario Kart Limited Edition (Chronograph)

TAG Heuer Formula 1 X Mario Kart Limited Edition (Chronograph Tourbillon)

Het Haute Horlogerie-stuk van deze samenwerking is de TAG Heuer Formula 1 X Mario Kart Limited Edition (Chronograph Tourbillon), gelimiteerd tot slechts 250 exemplaren.

De iets grotere kast van 45mm is gemaakt van hoogwaardig titanium klasse 5 en straalt een sportieve en toch verfijnde look uit. De kroon en pushers zijn van fijngeborsteld staal en de geschroefde achterzijde van de kast is evenals van klasse 5 titanium gemaakt. De achterzijde is voorzien van saffierglas met het Mario Kart-logo, waardoor TAG Heuer’s COSC-gecertificeerde Caliber Heuer 02T-uurwerk volledig kan worden bewonderd. De achterkant van de kast is gegraveerd met XXX/250.

De zwart gepolijste keramische bezel – met een tachymeterschaal tot 400 km/u – bevat rechtsboven het Mario Kart – logo in witte Super-LumiNova®. De 2 uur drukker en kroon zijn omcirkeld met rode lak, waarbij de kroon ook nog eens is gemarkeerd met het M-symbool van Mario.

De zwarte wijzerplaat is deels geskeletteerd, en is voorzien van iconische rode contrasterende lijnen, die diepte en karakter toevoegen aan het horloge.
Het horloge beschikt verder over twee chronograaf subwijzerplaten op 3 en 9 uur met een korrelige structuur. De tourbillon is gecentreerd op 6 uur waarbij Mario, Spiny Shell en Bullet Bill op het ritme van de complicatie bewegen. Bij de 12 uur zijn er velgen van raceautobanden te zien.

Video: TAG Heuer Formula 1 X Mario Kart Limited Edition (Chronograph Tourbillon)

Verkrijgbaarheid

Beide uurwerken delen een zwarte kalfsleren band met contrasterende rode stiksels en voering. De vouwgesp – gemaakt van staal op de chronograaf en titanium op de tourbillon – is ook gepersonaliseerd met het M-symbool van Mario. De gelimiteerde horloges worden gepresenteerd in speciaal ontwikkelde zwarte horlogedoosjes met bijpassende reisetuis.

De TAG Heuer Formula 1 X Mario Kart Limited Edition (Chronograph) is beschikbaar vanaf 20 oktober 2022 en wordt exclusief verkocht in TAG Heuer-winkels, website en geselecteerde retail partners voor een prijs van €4.300.

De TAG Heuer Formula 1 X Mario Kart Limited Edition (Chronograph Tourbillon) wordt exclusief verkocht in TAG Heuer-winkels en website voor een prijs van €25.600. Bezoek de website van TAG Heuer voor meer informatie.

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x