Skip to content

Casio brengt Flare Red modellen uit in aanloop naar de 40ste verjaardag van G-SHOCK

Casio kondigt vandaag de release aan van twee nieuwe modellen binnen de G-SHOCK-collectie. In de maand april van 2023 bestaat G-SHOCK maar liefst 40 jaar. In de aanloop naar deze mijlpaal wilt Casio dit alvast vieren met alle G-SHOCK fans. Hieronder vallen het uitbrengen van herdenkingsmodellen en het organiseren van speciale evenementen op verschillende plaatsen wereldwijd. Casio trapt dit alles af met de introductie van de MTG-B3000FR en GWG-2040FR, twee Flare Red-jubileummodellen in de rode G-SHOCK merkkleur met een flitsend zonnevlam-ontwerp.

G-SHOCK begon ooit met het plan om een horloge te maken dat niet zou breken, zelfs niet als het horloge zou vallen. Het merk debuteerde vervolgens in 1983 met een schokbestendige constructie die alle beweringen over de kwetsbaarheid van polshorloges op zijn kop zette. Een ongeëvenaarde robuustheid in combinatie met een uniek ontwerp heeft geresulteerd in een wereldwijde fan base. In de afgelopen decennia zijn er meer dan 140 miljoen G-SHOCK horloges over de toonbank gegaan, verspreidt over meer dan 140 landen.

De nieuwe G-SHOCK Flare Red modellen

De Flare Red-jubileummodellen, de MTG-B3000FR en GWG-2040FR, zijn voorzien van veelkleurige randen gemaakt met materialen die oplichten in het donker, in de rode G-SHOCK merkkleur. Het design doet denken aan zonnevlammen, de enorme energie-uitbarstingen op het oppervlak van de zon. Om deze illusie te bewerkstelligen, gebruikt Casio een nieuwe techniek om vellen koolstof en gekleurde glasvezels aan elkaar te lamineren en in de vorm van een glasring te snijden. Fosforescerende deeltjes in de glasvezelplaten zorgen ervoor dat de prachtige ontwerpen zelfs in het donker te zien zijn. De bezel van elk afzonderlijk horloge heeft zijn eigen unieke look: dit komt doordat de materialen zelf een unieke uitstraling hebben, afhankelijk van waar in de laminering de bezel is uitgesneden. Het ontwerp van de wijzerplaat is extra dynamisch gemaakt door middel van een op zonnevlammen geïnspireerd patroon bedrukt met een heldere toner.

Bij de GWG-2040FR zijn de fosforescerende deeltjes ook gemengd in het gesmede carbon van de lugs, die de connectie vormen tussen kast en horlogeband. Hierdoor bevat het horloge wonderlijke patronen met prachtige glow-in-the-dark.

Ook leuk om te weten is dat het logo ter ere van de 40ste verjaardag van G-SHOCK – ontworpen door de wereldberoemde graffitikunstenaar Eric Haze – op de achterzijde van elke kast is gegraveerd. Daarnaast zijn de horloges voorzien van vier sterren die het getal ‘40’ symboliseren, een extra verwijzing om 40 jaar G-SHOCK te vieren.

Prijs en verkrijgbaarheid

De twee jubileum-horloges zijn vanaf medio november exclusief verkrijgbaar bij geselecteerde G-SHOCK PRO-partners en op de website. De MTG-B3000FR-1AER heeft een adviesprijs van €1.350, de GWG-2040FR-1AER heeft een adviesprijs van €1.150. Bezoek de website van Casio voor meer informatie.

Categories

Geen categorie

Tags

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x