Skip to content

Seiko feest door en introduceert een nieuw Save the Ocean duikershorloge

Twee dagen na de introductie van de nieuwe Seiko Laurel Presage, lanceert Seiko opnieuw een horloge ter viering van de 110e verjaardag van Seiko’s eerste polshorloge. Ditmaal gaat het om een duikhorloge waarvan het design geïnspireerd is op de duikklassieker 6105-8000 uit 1968.

Referentie 6105-8000 was één van de eerste duikhorloges van Seiko. Het model werd uitgebracht na de 62MAS, en voor de 6105-8110, beter bekend als de ‘’Captain Willard’’. Hoewel laatstgenoemde modellen bekender zijn bij horlogeliefhebbers, heeft de 6105-8000 ook zeker de stempel van iconisch verdiend. De plaatsing van de kroon bij de 4-uur positie, en de gebogen ‘chunky’ kastvorm waren destijds revolutionair. Beide design-elementen keerden later terug bij zowel de ‘’Captain Willard’’ als de Turtle.

Het nieuwe Save the Ocean duikershorloge

De bijzondere wijzerplaat van de nieuwe Prospex-creatie doet denken aan de ijzige gletsjers van de Noordpool en Antarctica. De zilverwitte kleur in combinatie met de subtiel gestreepte textuur zorgen voor diepte op de wijzerplaat. Het nieuwe duikershorloge maakt onderdeel uit van het ‘Save the Ocean’ initiatief van Seiko. Dit betekent dat een deel van de opbrengst gedoneerd wordt aan instanties die zich inzetten voor het leven in en rondom de oceaan. Wil je graag meer weten of dit bijzondere initiatief, lees dan ook eens dit artikel: ‘Saving the Ocean’ met Seiko

Het nieuwe duikershorloge – met referentie SPB333 – heeft zoals eerder al aangegeven duidelijke overeenkomsten met de klassieker uit 1968. De vorm van de kast en de positie van de kroon zijn daar voorbeelden van. Toch zijn er ook een aantal verschillen op te merken, zoals de vormgeving van de uurmarkeringen, wijzers en positie van de datum. De blauwe secondewijzer knalt werkelijk door het saffierglas heen.

Het horloge wordt geleverd met twee banden. Een stalen band, opgebouwd uit vijf rijen, en een grijswitte polyester band, gemaakt van gerecyclede plastic flessen. De polyester band is vervaardigd met een traditionele Japanse vlechttechniek, genaamd Seichu. Dankzij het unieke vlechtpatroon draagt de band enorm comfortabel, ook onder water.

In het horloge tikt het 6R35-kaliber. Dit automatische uurwerk heeft een energiereserve van maar liefst 70 uur, en een tikgetal van 21.600 per uur. De waterbestendigheid bedraagt 200m, wat betekent dat je ermee kunt zwemmen en duiken. De anti-reflectie coating aan de binnenzijde van het saffierglas zorgt voor een uitstekende leesbaarheid vanuit elke kijkhoek. De uurmarkeringen en wijzers zijn royaal afgewerkt met Lumibrite, wat zorgt voor maximale leesbaarheid in het donker.

Verkrijgbaarheid en specificaties

Het nieuwe ‘’Save the Ocean’’ horloge is vanaf januari 2023 verkrijgbaar bij Seiko-boetieks en geselecteerde retailers, voor een verkoopprijs van €1.350. Het horloge heeft een gelimiteerde oplage van 5.000 exemplaren. Bezoek de website van Seiko voor meer informatie of bekijk de belangrijkste specificaties in de onderstaande tabel.

ReferentieSPB333J1
Kaliber6R35
Type uurwerkAutomatisch
Diameter kast41 mm
Dikte kast12,3 mm
GlasGebogen saffierglas met anti-reflectiecoating
Energiereserve70 uur
Tikgetal21,600 trillingen per uur
Waterbestendigheid200m
Specificaties Prospex duikhorloge SPB333J1

Categories

Geen categorie

Tags

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x