Skip to content

Release: Oris Wings of Hope Limited Edition

Oris kondigt een samenwerking aan met de humanitaire luchtvaart organisatie Wings of Hope, en lanceert ter ere van deze samenwerking twee gelimiteerde horloges aangedreven door het 401 kaliber.

Als onderdeel van de missie,  ‘’Change for the better’’, werkt Oris vaak samen met inspirerende organisaties die dezelfde visie delen. ‘’Verandering komt er alleen als we samenwerken’’. Recent hebben wij een artikel gepubliceerd over het bijzondere project in de haven van New York: Oris Aquis New York Harbor. Nu zoekt Oris een samenwerking op in de hoogte.

‘’Changing and Saving Lives Through the Power of Aviation’’

Wings of Hope

Wings of Hope gebruikt de kracht van de luchtvaart om essentiële medische ondersteuning te brengen aan afgelegen en kansarme gemeenschappen. De oorsprong van deze belangrijke missie ligt in de eind jaren vijftig, toen de katholieke missionaris Mike Stimac naar Kenia afreisde. Hier heerste er toen een verschrikkelijke droogte. Amerikaanse hulpinspanningen werden belemmerd door slechte vervoersverbindingen. Mike Stimac keerde terug naar de VS en richtte Wings of Hope op, om fondsen te werven en het bewustzijn te vergroten. Hedendaags is de organisatie over de gehele wereld werkzaam en bereikt het meer dan 65.000 mensen per jaar. Wings of Hope heeft ereleden als Harrison Ford en Kurt Russel.

Naast de medische ondersteuning geeft de organisatie ook onderwijs aan de volgende generatie piloten, ingenieurs en humanisten. Vorig jaar ontdekte 90 studenten de humanitaire luchtvaart via het Soar into STEM (wetenschap, technologie, techniek en wiskunde) programma. Telkens overheerst er een boodschap van hoop.  Wil je graag meer te weten komen over de organisatie? Neem dan eens een kijkje op de website van Wings of Hope.

De samenwerking

Oris is enorm trots op de samenwerking met Wings of Hope. Een organisatie die maar liefst tweemaal genomineerd is voor een Nobelprijs voor de Vrede. De gelimiteerde Oris Wings of Hope horloges zullen gaan bijdragen aan deze fantastische missie. Beide modellen zijn gebaseerd op het iconische Big Crown pilotenhorloge, en hebben een gelimiteerde oplage van slechts 1000 en 100 stuks.

De gelimiteerde Wings of Hope horloges

Het gelimiteerde Wings of Hope horloge met referentie 01 401 7781 4081 heeft een zilverkleurige kast met een witte wijzerplaat. De diameter van de kast bedraagt 40mm. De Arabische uurmarkeringen zijn zeer goed af te lezen, wat natuurlijk een must is voor een pilotenhorloge. De secondewijzer tikt over een aparte subwijzerplaat heen. De uurmarkeringen en wijzers zijn voorzien van Super-LumiNova®, waardoor deze in donkere omstandigheden nog steeds goed af te lezen zijn. Het automatische uurwerk, met kaliber 401, heeft een geweldige energiereserve van maar liefst 120 uur. De waterbestendigheid van het pilotenhorloge is 50m (5 bar). Het horloge wordt geleverd met een bruine Cervo Volante band, gemaakt van herten leer. Zoals eerder al aangegeven is het horloge geproduceerd in een gelimiteerde oplage van 1000 stuks. Aan het horloge hangt een prijskaartje van €3.300.


Het andere speciale Wings of Hope model, met referentie 01 401 7782 6081, heeft een 18k geel gouden kast. Dit is niet het enige wat anders is ten opzichte van het vorige model. Deze referentie heeft namelijk een kastdiameter van 38mm en is daarmee iets kleiner. Verder zijn beide modellen, qua design en uurwerk, vergelijkbaar. Het 18k geel gouden Wings of Hope horloge is verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage van slechts 100 stuks, en is aan te schaffen voor een prijs van €15.500 euro per exemplaar.

Categories

Geen categorie

Tags

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] natuurbeschermers en humanitairs, zoals: Common Wadden Sea Secretariat, Billion Oyster Project en Wings of Hope. De laatst genoemde samenwerking is zelfs twee keer genomineerd geweest voor een Nobelprijs voor de […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x