Skip to content

Oris Aquis New York Harbor

Met de introductie van een nieuw gelimiteerd Oris Aquis model steunt Oris het ‘’Billion Oyster Project’’. Dit project heeft het ambitieuze doel om de oesterriffen in de haven van New York te herstellen met 1 miljard oesters.

Het Billion Oyster Project

Oesterriffen bieden een leefgebied aan honderden diersoorten en kunnen de stad New York onder andere beschermen tegen stormschade, door de klap van grote golven te verzachten, overstromingen te verminderen en erosie langs de kustlijnen te voorkomen. Het Billion Oyster Project runt vier oesterkwekerijen waar ze oesters kweken voor toekomstige rifinstallaties. Om de doelstelling daadwerkelijk te kunnen realiseren, in 2035, is de inzet en educatie van de gemeenschap in New York City essentieel. Sinds 2014 heeft het project maar liefst 75 miljoen oesters kunnen uitzetten met behulp van meer dan 8.000 studenten en 11.000 vrijwilligers. Via deze link lees je meer over dit prachtige initiatief.

‘’We’re in this together’’

De Oris Aquis New York Harbor

Om het pionierswerk van het project te ondersteunen lanceert Oris de New York Harbor, met een gelimiteerde oplage van 2.000 exemplaren. Het speciale Oris Aquis duikershorloge is voorzien van een groene parelmoeren wijzerplaat, geïnspireerd op de kleur van het beroemde havenwater en de oesterschelpen. ‘’Het is een krachtig symbool van een ongelooflijk verhaal’’. De uurmarkeringen en wijzers zijn rijkelijk gevuld met Super-LumiNova. Boven de zes-uurmarkering is de datum duidelijk af te lezen.

Naast de mooie wijzerplaat beschikt het horloge over een opvallende bezel. De zand gestraalde bezel heeft opstaande markeringen met een gave gepolijste afwerking. De stalen kast heeft een diameter van 41.5mm. De achterzijde van de kast is voorzien van een uniek nummer, van 0001/2000. Een deel van de achterzijde heeft ook een zand gestraalde afwerking. Hier is het unieke nummer van het horloge te vinden alsook  de afbeelding van drie oesters, met de tekst: New York Harbor Limited Edition.

De Oris Aquis New York Harbor beschikt verder over een automatisch Oris 733 uurwerk (Sellita SW200-1). Dit uurwerk heeft een energiereserve van 38-uur en een tikgetal van 28.800 per uur. Met een waterbestendigheid van 300m kun je dit sportieve horloge dragen tijdens alle vormen van watersport en recreatieduiken. Het horloge is verkrijgbaar voor een prijs van €2.400 en wordt geleverd met zowel een groene rubberen band als stalen band. Van het opgehaalde bedrag zal een groot deel gedoneerd worden aan het project in New York. Bezoek de website van Oris, via deze link, voor meer informatie.

“We’re on track to restore our 100 millionth oyster to New York Harbor”

Categories

Geen categorie

Tags

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Recent hebben wij een artikel gepubliceerd over het bijzondere project in de haven van New York: Oris Aquis New York Harbor. Nu zoekt Oris een samenwerking op in de […]

trackback

[…] in samenwerking met natuurbeschermers en humanitairs, zoals: Common Wadden Sea Secretariat, Billion Oyster Project en Wings of Hope. De laatst genoemde samenwerking is zelfs twee keer genomineerd geweest voor een […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x