Skip to content

Release: YEMA Superman 500

De allereerste Yema Superman dateert alweer uit 1963 en werd speciaal ontworpen voor de professionele duiker, met een waterbestendigheid van maar liefst 300m. Naast de hoge waterbestendigheid beschikte de allereerste Superman over een revolutionaire bezel beveiliging. Deze zogeheten ‘’bezel-lock’’ zorgde ervoor dat de bezel tijdens het duiken niet per ongeluk kon verschuiven. De duiker gebruikt de bezel meestal om zijn verblijfsduur onderwater bij te houden. Als een bezel per ongeluk verschuift kan dit zeer gevaarlijke situaties opleveren.

De nieuwe Superman 500 is een waardige erfgenaam van zijn voorouders. Het duikhorloge is uitgerust met het automatische YEMA2000 uurwerk en heeft voor het eerst een waterbestendigheid tot 500 meter. Het YEMA2000 uurwerk heeft een energiereserve van 42 uur en een tikgetal van 28.800 per uur. Door het hoger tikgetal per uur beweegt de secondewijzer mooi vloeiend over de wijzerplaat heen.

De bezel en de kroon

Bijna 2 jaar heeft het team van Yema gewerkt aan het ontwerp van deze nieuwe duiker. Het belangrijkste doel was om technische verbeteringen te realiseren en daarnaast het iconische design van het Superman model grotendeels intact te laten. De bezel-lock, het middelpunt van de Superman, en de kroonbuis zijn opnieuw ontworpen om zo een soepelere werking te garanderen en om ervoor te zorgen dat de bezel-lock stevig op zijn plaats blijft.

Ook de bezel en de kroon zijn opnieuw ontworpen. Nieuwe microboringen in strategische delen van de kast direct onder de ring zorgen voor een optimale rotatie van de klikveer en hierdoor een nauwkeurigere uitlijning. Bij het opwinden en instellen van de tijd van de Superman geeft de verbeterde kroon een gevoel van stabiliteit en kwaliteit.

De verbeterde afdichtingen bij de kroon zorgen ervoor dat de Superman profiteert van een waterbestendigheid van 300m, zelfs met de kroon losgeschroefd! Dit maakt het mogelijk om de bezel op het wateroppervlak te draaien voordat een duikafdaling begint, om zo nog nauwkeurigere duiktijden te garanderen.

De kast en het glas

Het nieuwe dubbel gewelfde saffierglas biedt een betere leesbaarheid, verhoogde weerstand en een mooie vintage uitstraling. Het kristal is 0,3 mm verlaagd in de hoogte en 0,6 mm breder aan de buitendiameter om zo een betere plaatsing in de kast te bieden, terwijl de dikte van 2,6 mm en het prachtige vergrotende effect behouden blijven als je er schuin doorheen kijkt. Door de verlaging van het glas krijgt het horloge een klassiekere uitstraling. De Yema Superman 500 is verkrijgbaar met een kastdiameter van 39mm en 41mm. Hierdoor is dit horloge voor vrijwel iedereen te dragen.

De dikte van de, 316L roestvrij stalen, kastbodem is vergroot van 1,5 mm naar 2,2 mm om een waterbestendigheid van 500m te bereiken. De eerste 200 exemplaren van deze nieuwe collectie zijn gegraveerd met een uniek nummer van 001 tot 200 in combinatie met de tekst NUMBERED EDITION in het Frans.

De wijzerplaat

De markeringen, wijzers en bezel zijn rijkelijk voorzien van Super-LumiNova Grade A om een betere leesbaarheid te garanderen. De lichtgevende markering op de bezel op 12 uur en de lichtgevende pijlvormige minutenwijzer geven duikers een nauwkeurige indicatie van de duiktijden bij slecht zicht. De verwijdering van een datumindicatie zorgt voor een strak en overzichtelijk wijzerplaatontwerp wat ook weer de leesbaarheid verbeterd.

De Yema Superman 500 is verkrijgbaar met een mooie zwarte en blauwe wijzerplaat. Naast de kastdiameter en wijzerplaatkleur is er nog een keuze uit verschillende banden; een stalen band, een rubberen band en een lederen band met vintage look. De nieuwe duikhorloges van Yema zijn, vanaf 29 juni, verkrijgbaar vanaf €1.049 euro. Neem ook eens een kijkje op de website van Yema voor meer informatie.

Categories

Geen categorie

Tags

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x