Skip to content

Release: Mido Ocean Star GMT special edition

Als je de nieuwe Mido Ocean Star GMT om je pols doet, voel je bijna het zand onder je voeten terwijl je uitkijkt over de glinsterende turquoise wateren. Althans, dat is het gevoel dat Mido met dit horloge bij je probeert op te wekken.

Achtergrond van de Ocean Star

Op het zuidelijkste puntje van Europa staat de ‘Europa Point Lighthouse’, een architectonisch bouwwerk dat is gebouwd om elke storm te weerstaan. Deze vuurtoren waakt sinds 1841 feilloos over de Straat van Gibraltar. Zijn krachtige lichtstraal helpt zeilers te oriënteren op de vaak ruwe wateren tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. De Ocean Star collectie werd in 1944 geïntroduceerd en wordt sindsdien gekenmerkt door zijn betrouwbaarheid, net als de vuurtoren, die ontdekkingsreizigers veilig moet begeleiden op zee.

De nieuwe Mido Ocean Star GMT

De fluweel blauwe wijzerplaat matcht perfect met de blauwe keramische bezel. De rood/blauwe ring met 24-uurs aanduiding geeft het horloge een extra speels en sportief karakter.

Mido heeft de sportieve Ocean Star GMT uitgerust met een stalen band die in een oogwenk kan worden verwisseld met de bijgeleverde NATO-stijl band. Deze stoffen band heeft afwisselend blauwe, rode en witte strepen die zorgen voor een kleurrijke look. In het horloge tikt het automatische Caliber 80 (ETA C07.661). Dit uurwerk heeft een energiereserve van 80 uur en een tikgetal van 21.600 per uur. Het duikhorloge heeft een waterbestendigheid tot 20 bar (200 m/660 ft), waarmee het je uitnodigt om ermee te zwemmen, snorkelen en duiken. Verder is de Ocean Star voorzien van een praktische GMT-functie waarmee er een tweede tijdzone ingesteld kan worden.

De GMT-functie

Wie droomt er niet van eindeloze kustlijnen en warm zand? Dankzij de dubbele tijdzoneweergave kan de drager volgens twee tijden leven: de lokale tijd en de tijd op de droombestemming. De diamantgeslepen wijzers geven de uren en minuten in de eerste tijdzone aan. Een rood gelakte wijzer wijst naar de buitenste ring van de wijzerplaat, die is voorzien van 24-uur indexen. Hierdoor worden de lokale en tweede tijd overzichtelijk gescheiden. De daguren zijn tegen een rode achtergrond af te lezen en de nachtelijke uren tegen een blauwe achtergrond.

De uurmarkeringen, wijzers en bezel markering zijn voorzien van Super-LumiNova®. Dit zorgt ervoor dat de drager de tijd – zelfs in het donker – goed kan aflezen. De indicator bij de 3-uurmarkering geeft de datum weer. Als finishing touch beschermt een saffierglas met antireflectiebehandeling de wijzerplaat.

De speciale Ocean Star, met referentie M026.629.11.041.00, is vanaf vandaag verkrijgbaar bij de officiële dealers. De verkoopprijs bedraagt omgerekend ongeveer €1.350. Bezoek de website van het Zwitsers horlogemerk voor meer informatie.

Categories

Geen categorie

Tags

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x