Skip to content

Release: TUDOR Pelagos 39

Tudor voegt een Pelagos met een kastdiameter van 39 mm toe aan de familie. Met deze nieuwe Pelagos 39 biedt Tudor een veelzijdig duikhorloge aan met verfijnde specificaties, zoals een kast van tweede graad titanium, een keramische bezel en de mogelijkheid om de sluiting op een snelle manier te verstellen. Het resultaat is een sporthorloge die zich op zijn gemak voelt in zowel de stad als aan de kust, en voor vrijwel iedereen te dragen is.

De Tudor Pelagos familie

De Tudor Pelagos familie bestaat uit zeer technische duikhorloges die toonaangevend zijn in de maritieme wereld. Deze familie bestaat nu uit vier modellen. De Pelagos en Pelagos LHD modellen, voor respectievelijk rechtshandige en linkshandige duikers, bieden een ergonomische oplossing die niet alleen is afgestemd op de meeste onderwateromgevingen, maar ook specifiek is ontworpen voor zogenaamde ”saturatieduiken” dankzij de helium-ontsnappingsklep. Het Pelagos FXD model is ontwikkeld in samenwerking met de Franse marine. Dit horloge maakt het mogelijk om eenvoudig af te tellen tijdens zogeheten ”zuurstofduiken”. Hierbij hoeven de duikers niet af te dalen naar diepten waarbij decompressiestops nodig zijn. Ten slotte vormt het veelzijdige Pelagos 39 model een brug tussen land en zee en voldoet het aan alle ISO-normen voor duikhorloges.

Het design

Zoals eerder aangegeven heeft de kast een diameter van 39mm. Deze kast heeft een geborstelde afwerking en is gemaakt van tweede graad titanium. Dit heeft als voordeel dat het licht om de pols draagt en ook zeer krasbestendig is. De zwarte bezel heeft een ‘sunburst’ afwerking waardoor je een mooi effect krijgt in het zonlicht. De diameter van de bezel is iets groter dan de kast, waardoor er een optimale grip is. De zwarte wijzerplaat heeft ook een ‘sunburst’ afwerking. De contrasterende witte uurmarkeringen en bezel markeringen vallen – in combinatie met de zwarte bezel en wijzerplaat – extra goed op. De uurmarkeringen hebben verschillende vormen, wat kenmerkend is voor een duikershorloge.

De aangebrachte uurmarkeringen op de wijzerplaat zijn voorzien van Super-LumiNova® lichtgevend materiaal. De kers op de taart is de naam Pelagos op de wijzerplaat, in glanzend rood, waardoor de overheersende zwart-witte kleur subtiel wordt onderbroken. Het horloge is natuurlijk ook voorzien van ‘Snowflake’ wijzers, die sinds 1969 kenmerkend zijn voor duikhorloges van Tudor. Net als de uurmarkeringen zijn de wijzers voorzien van Super-LumiNova®.

De band

Het Pelagos 39 model wordt geleverd met een volledig satijn geborstelde titanium band die is uitgerust met de Tudor “T-fit” sluiting voor snelle lengteaanpassing. Dit systeem is gemakkelijk te gebruiken, vereist geen gereedschap en biedt vijf standen. De drager kan de totale lengte van de band nauwkeurig en direct aanpassen via een verstelvenster van 8 mm. Deze sluiting heeft ook een verlengfunctie van de band van 25 mm, zodat het horloge over een wetsuit gedragen kan worden.

De Pelagos 39 wordt geleverd met een tweede band van zwart rubber. Deze rubberen band heeft een titanium gesp, die met titanium eindschakels aan de kast wordt bevestigd. Ook hierbij wordt er een rubberen verlengstuk meegeleverd waarmee de band nog verder kan worden verlengd, tot wel 110mm.

Het uurwerk

Het nieuwe Pelagos model is uitgerust met het automatische MT5400 uurwerk. Dit uurwerk is door het Zwitserse officiële testinstituut voor chronometers (COSC) gecertificeerd als een chronometer, met prestaties die verder gaan dan de normen die zijn vastgesteld door dit onafhankelijke instituut.

Een ander opvallend kenmerk is dat de energie reserve van het MT5400 kaliber “weekend-proof” is, met ongeveer 70 uur. Hierdoor kan de drager het horloge op vrijdagavond afdoen en op maandagochtend weer aan doen zonder het horloge te hoeven opwinden. Het tikgetal per uur bedraagt 28.800.

Ook niet heel onbelangrijk voor een duikhorloge is de waterbestendigheid. Dit horloge heeft een waterbestendigheid van 200m en is hiermee geschikt voor zwemmen, snorkelen en duiken.

Verkrijgbaarheid

De nieuwe Tudor Pelagos 39 is vanaf vandaag verkrijgbaar – bij de officiële Tudor dealers en juweliers – voor een verkoopprijs van €4.170. Bezoek de website van Tudor voor meer informatie.

Categories

Geen categorie

Tags

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x