Skip to content

Recap: Seiko Releases maart 2022

Niet alleen Omega dropte deze week een reeks aan nieuwe horloges, ook Seiko introduceerde een aantal zeer fraaie modellen. Bekijk in deze recap alle nieuwe Seiko modellen.

Presage Sharp Edged Series

De populaire Presage serie is uitgebreid met 5 modellen. Een van de nieuwe modellen is een GMT horloge met een gelimiteerde oplage. Het GMT model, met referentie SPB303, heeft een prachtige blauwe wijzerplaat en bezel, en is voorzien van het automatische 6R64 uurwerk. Dit uurwerk beschikt over een tikgetal van 28.800 per uur en heeft een energie reserve van 45 uur. Een leuk detail is de subwijzerplaat waarvan je de energie reserve kunt aflezen. Het horloge is in een gelimiteerde oplage van 900 exemplaren, vanaf juli 2022, verkrijgbaar voor een prijs van €1.540.

Een nieuw design van de kast
De andere vier modellen hebben een nieuw design van de kast gekregen. De horlogekast en -band van de Presage Sharp Edged Series bevatten, traditie getrouw, veel platte oppervlakken met scherpe hoeken. Hierdoor hebben de horloges onder elke hoek een glanzende en schitterende uitstraling. De nieuwe horloges blijven deze kenmerkende uitstraling wel houden. De horlogekast van de vier nieuwe modellen zijn voorzien een scherpe ‘faceted’ hoog gepolijste afwerking. De bovenzijde van de lugs en de zijkant van de kast hebben een geborstelde afwerking.

Een nieuw ‘open-heart’ uurwerk
Referenties SPB309 en SPB311, hebben een zogeheten ‘open-heart’ uurwerk. De wijzerplaat heeft een opening bij de 9-uur positie waardoor de slag van het echappement zichtbaar is. Als je door de opening kijkt zie je het automatisch 6R38 kaliber aan het werk. Dit uurwerk is een nieuwe toevoeging aan de 6R-familie. Het 6R38 kaliber beschikt over een tikgetal van 21.600 per uur en heeft een energie reserve van maar liefst 70 uur. De twee ‘open-heart’ versies hebben wederom prachtige wijzerplaten. Referentie SPB309 heeft een witte ‘Shironeri’ wijzerplaat, en referentie SPB311 heef een indigoblauwe ‘Aisumi’ wijzerplaat. De horloges zijn, vanaf juli 2022, verkrijgbaar voor een prijs van €1.000.

Multi-wijzer wijzerplaat
De andere twee nieuwe modellen, met referentie SPB305 en SPB307, zijn voorzien van drie sub-wijzerplaten bij de 3-, 6- en 9-uur positie. Hierop zijn de dag, datum en energie reserve af te lezen. De nieuwe ‘Multi-wijzer’ horloges beschikken over een automatisch 6R21 uurwerk. Het 6R21 kaliber heeft een tikgetal van 28.800 per uur en heeft daarnaast een energie reserve van maar liefst 70 uur. Dit is het eerste multi-wijzer uurwerk binnen de Sharp Edged Series. De horloges zijn, vanaf juli 2022, verkrijgbaar voor een prijs van €1.100.

Net als alle bestaande Presage Sharp Edged horloges zijn ook deze wijzerplaten voorzien van het adembenemende Asanoha- of hennepbladpatroon, dat al meer dan duizend jaar in Japanse stoffen wordt gebruikt.

Seiko Prospex Speedtimer Oregon22

Sinds 1985 is Seiko de officiële partner van de World Athletics. Seiko verzorgt tijdens de grote kampioenschappen de tijd- en meetdiensten. Over een aantal maanden beginnen de Wereldkampioenschappen atletiek 2022 in Oregon. En ook deze keer zal Seiko voor de 17e achtereenvolgende keer de Wereldkampioenschappen atletiek voorzien van ultramoderne tijdwaarnemingsdiensten. Om deze samenwerking te vieren lanceert Seiko een gelimiteerde Prospex Speedtimer met referentie SRQ041.

Een innovatief uurwerk
Net zoals de eerste serie Speedtimers uit de jaren zestig, beschikt ook deze Speedtimer over de innovatieve ‘vertical clutch’ en het ‘column wheel’. Hierdoor is de tijdwaarneming nauwkeuriger en betrouwbaarder dan ooit tevoren. De nieuwe Prospex Speedtimer wordt ‘in huis’ geassembleerd en is uitgerust met het automatische 8R46 uurwerk. Het 8R46 kaliber beschikt over een tikgetal van 28.800 per uur en heeft een energie reserve van 45 uur.

Seiko has timed and measured generations of great athletes from the very start of their careers.

Het sportieve design
De chrono drukknoppen zijn prominent aanwezig, waardoor de chronograaf functie gemakkelijk is te starten, te stoppen en te resetten. Met een druk op de resetknop keren de wijzers onmiddellijk in perfecte synchronisatie terug naar nul, klaar voor de volgende uitdaging. De wijzerplaat met zandpatroon verwijst naar de textuur van de atletiekbaan. De chrono secondewijzer en de 30-minutenteller op de 9-uur positie zijn uitgevoerd in het geel, de kenmerkende kleur van alle tijd- en meetapparatuur van Seiko. De uren- en minutenwijzers zijn rijkelijk afgewerkt met Lumibrite zodat het horloge in het donker nog steeds goed af te lezen is.

De nieuwe Speedtimer Chronograaf is vanaf juni 2022, in een gelimiteerde oplage van slechts 400 exemplaren, verkrijgbaar voor een prijs van €3.200.

1965 / 1968 / 1970 Moderne Re-interpretaties ‘Save the Ocean’ Special Editions

De ‘Save the Ocean’ collectie wordt groter en groter. Net voor het einde van 2021 bracht Seiko twee gelimiteerde modellen uit met referentie SLA055J1 en SLA057J1. En een aantal maanden geleden voegde ze nog een Seiko Monster (SRPH75) en een Baby Tuna (SRPH77) aan de ‘STO’ collectie toe. Seiko geeft hier in ieder geval een duidelijk signaal mee af, namelijk wereldwijd het bewustzijn van onze oceanen te vergroten. Een deel van de omzet van de ‘Save the Ocean’ collectie wordt namelijk gedoneerd aan organisaties die zich inzetten voor het behoudt van de oceanen.

Seiko heeft afgelopen week nog eens drie nieuwe modellen aangekondigd. Deze modellen zijn zogeheten re-interpretaties modellen, waarvan het design geïnspireerd is op legendarische Seiko modellen uit het verleden.

Seiko 6105-8110 ‘’Captain Willard’’
Elk model heeft een wijzerplaat die een andere tint gletsjerijs verbeeldt, van diepblauw tot wit. Seiko horloges worden al tientallen jaren trouw gedragen door allerlei avonturiers en onderzoekers tijdens Noord- en Zuidpool expedities. Zo droeg avonturier Naomi Uemura, tijdens zijn solotocht van Groenland naar Alaska, de Seiko 6105-8110. Dit model staat ook wel bekend als de ‘’Captain Willard’’, omdat deze ook gedragen werd in de filmklassieker Apocalypse Now.

Seiko SPB301J1 “Captain Willard”

Referentie SPB301 is de re-interpretatie van deze klassieker. Dit nieuwe model heeft een prachtige witte ‘ijzige’ wijzerplaat. De nieuwe Captain Willard is vanaf juni 2022 verkrijgbaar voor een prijs van €1.400

Seiko 62MAS
Referentie SPB297 is een eerbetoon aan het allereerste duikhorloge van Seiko, de 62MAS. Dit iconische duikhorloge werd geïntroduceerd in 1965. De 62MAS werd door veel onderzoekers gedragen tijdens de Japanse Antarctische onderzoekexpedities van 1966 tot 1969. Het nieuwe ‘Save the Ocean’ model heeft een diepblauwe wijzerplaat wat refereert naar de diepblauwe zee van Antarctica.

Deze prachtige re-interpreatie is verkrijgbaar, vanaf juni 2022, voor een prijs van €1.300.

Seiko 6169-7001
Net als de twee ‘Save the Ocean’ modellen die geïntroduceerd zijn in december 2021, is referentie SPB299 geïnspireerd op het duikhorloge uit 1968. Het historische duikhorloge had toentertijd een waterbestendigheid van maar liefst 300m. Daarnaast beschikte het model over een Hi-beat uurwerk met een tikgetal van 36.000 per uur. Hierdoor bewoog de secondewijzer super vloeiend over de wijzerplaat.

Het nieuwe model heeft een prachtige wijzerplaat met twee tinten ijsblauw. Net als referentie SPB297 is dit model verkrijgbaar, vanaf juni 2022, voor een prijs van €1.300.

Het uurwerk
Alle drie de horloges zijn voorzien van een automatisch uurwerk met kaliber 6R35. Dit uurwerk heeft een energie reserve van maar liefst 70 uur. Daarnaast beschikt het uurwerk over 24 jewels en heeft het een tikgetal van 21.600 per uur. De waterbestendigheid van de duikhorloges bedraagt 200M. Dit betekent dat je er, met een gerust hart, mee kan zwemmen en duiken. De uurmarkeringen en de wijzers zijn royaal voorzien van Lumibrite, voor optimale leesbaarheid in het donker.

Benieuwd naar het gehele verhaal achter dit bijzonder Save the Ocean initiatief en alle modellen die hier onderdeel van zijn? Lees dan ook eens dit artikel.

Categories

Geen categorie

Tags

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x