Skip to content

Omega-horloges worden nog preciezer met het baanbrekende Spirate™-systeem

Van recordbrekende diepzeeduiken tot maanlandingen, horloges van Omega staan bekend om hun grootse prestaties. In het begin van 2023 laat Omega opnieuw zien dat ze goed zijn in het introduceren van grote innovaties. Hoewel het eigenlijk om een heel klein onderdeel gaat, is de impact in de horlogewereld groot. Alsof het nieuwe onderdeel nog niet genoeg is, lanceert Omega ook een nieuwe Speedmaster Super Racing, voorzien van het innovatieve Spirate™-systeem.

Het Spirate™-systeem

De nieuwste Speedmaster van Omega is uiterst nauwkeurig afgesteld dankzij het Spirate™-systeem. Dit systeem bevat een revolutionaire nieuwe spiraal waarvoor patent is aangevraagd en waarmee ultrafijne snelheidsaanpassingen mogelijk zijn. Dankzij dit unieke mechanisme is het voor Omega nu mogelijk om een gecertificeerde precisie van slechts 0/+2 seconden per dag te bereiken.

Om deze precisie te behalen, moest Omega letterlijk het wiel opnieuw uitvinden. Hierbij werd er gebruik gemaakt van alle technische middelen die voorhanden waren binnen de Swatch Group, alsook de kennis en kunde van horlogemakers die in het verleden al werkten aan superieure uurwerken van Omega.

Het resultaat is een totaal nieuwe Si14-spiraalveer waarmee de horlogemaker de stijfheid van het bevestigingspunt van de spiraalveer kan afstellen, door middel van een excentrisch afstelmechanisme op de balansbrug. Aangezien de spiraalveer het meest complexe onderdeel is van het regelorgaan van een mechanisch horloge, was de ontwikkeling van het nieuwe Spirate™-systeem geen eenvoudige uitdaging. Omega is daarom vastbesloten om de innovatie zo optimaal mogelijk te benutten. Op de lange termijn is het merk daarom van plan om het nieuwe Spirate™-systeem geleidelijk te integreren in vele andere uurwerken. Deze ‘’kleine’’ innovatie heeft een grote toekomst voor zich.

De Omega Speedmaster Super Racing is het allereerste horloge dat voorzien is van het innovatieve Spirate™-systeem. Bekijk de nieuwe Speedmaster via deze link.

“Omega’s pioneering journey to inner-space led to a new anti-magnetic balance spring with optimal geometry for fine-tuning precision”

Categories

Geen categorie

Tags

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] allereerste Omega-horloge dat voorzien is van het Spirate™-systeem is de nieuwe Speedmaster Super Racing. Dankzij het grensverleggende Spirate™-systeem is het voor […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x