Skip to content

De Omega Speedmaster Super Racing met innovatief Spirate™-systeem

Het allereerste Omega-horloge dat voorzien is van het Spirate™-systeem is de nieuwe Speedmaster Super Racing. Dankzij het grensverleggende Spirate™-systeem is het voor Omega nu mogelijk om een gecertificeerde precisie van slechts 0/+2 seconden per dag te bereiken.

Een ode aan de Seamaster Aqua Terra uit 2023

De wijzerplaat wordt omlijst door de kenmerkende markeringen in racestijl, en een zwarte keramische bezel met de beroemde tachymeterschaal. De gele tint is geïnspireerd op de Seamaster Aqua Terra (>15.000 GAUSS) uit 2013, die dit jaar 10 jaar is geworden. Deze opvallende kleur is ook terug te vinden op de chronograafwijzer en de gestreepte kleine secondewijzer bij de 9-uurmarkering. De honingraatstructuur van de wijzerplaat verwijst naar een concepthorloge – tentoongesteld in het Omega Museum – dat extreme magnetische velden van 160.000 GAUSS weerstond.

De diamantgepolijste uurmarkeringen en wijzers zijn gevuld met een nieuwe, exclusieve Super-LumiNova-variant die een verrassende gele gloed afgeeft. Bij de 6-uurmarkering wordt de 10e verjaardag van de >15.000 GAUSS stijlvol – en regelmatig – herdacht met een “10” in het lettertype van het Speedmaster-logo.

De Speedmaster Super Racing is uiterst precies door het Spirate™-systeem

Het horloge wordt aangedreven door het ultramoderne Co-Axial Master Chronometer-kaliber 9920. Het automatische uurwerk is op het hoogste niveau gecertificeerd door het Zwitserse Federale Instituut voor Metrologie (METAS). Deze certificering blijkt zoals gebruikelijk uit de onmiskenbare rode METAS-kaart. In dit geval bevat het ook een bevestiging van de nauwkeurigheid van 0/+2 seconden per dag, mogelijk gemaakt door het Spirate™-systeem. De energiereserve van het uurwerk bedraagt 60 uur.

De Omega Speedmaster Super Racing met Spirate™-systeem is te verkrijgen bij verschillende Omega-retailers voor een prijs van €12.600. Bezoek de website van Omega voor meer informatie of bekijk nog eens alle specificaties in de onderstaande tabel.

ModelSpeedmaster Super Racing
Referentie329.30.44.51.01.003
Diameter kast44.25 mm
Dikte kast14.9 mm
Lug-breedte21 mm
UurwerkOmega 9920
Type uurwerkAutomatisch
Energiereserve60
Tikgetal per uur28.800
Type glasSaffierglas
Waterbestendigheid5 bar (50 meter)
Specificaties Speedmaster Super Racing

Categories

Geen categorie

Tags

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Het resultaat is een totaal nieuwe Si14-spiraalveer waarmee de horlogemaker de stijfheid van het bevestigingspunt van de spiraalveer kan afstellen, door middel van een excentrisch afstelmechanisme op de balansbrug. Aangezien de spiraalveer het meest complexe onderdeel is van het regelorgaan van een mechanisch horloge, was de ontwikkeling van het nieuwe Spirate™-systeem geen eenvoudige uitdaging. Omega is daarom vastbesloten om de innovatie zo optimaal mogelijk te benutten. Op de lange termijn is het merk daarom van plan om het nieuwe Spirate™-systeem geleidelijk te integreren in vele andere uurwerken. Deze ‘’kleine’’ innovatie heeft een grote toekomst voor zich.De Omega Speedmaster Super Racing is het allereerste horloge dat voorzien is van het innovatieve Spirate™-systeem. Bekijk de nieuwe Speedmaster via deze link. […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x