Skip to content

Breitling lanceert een gelimiteerde Navitimer B01 43 als eerbetoon aan de Boeing 747

Meer dan drie decennia lang was de Boeing 747, ook wel bekend als de Jumbo Jet, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. Het eerste model van de Jumbo Jet kon tweeënhalf keer zo veel passagiers vervoeren als de vliegtuigen uit de jaren zestig. Op 5 november 2022 werd bekend dat de assemblage en productielijn van de Boeing 747 in Seattle wordt ontmanteld. Dit betekent het einde van de “Koningin van de Lucht”.

Nu Boeing zich opmaakt om de laatste 747 af te leveren, herdenkt Breitling het baanbrekende vliegtuig met een speciale Navitimer, gelimiteerd tot 747 exemplaren. De Navitimer, die in 1952 door Breitling werd ontwikkeld, werd oorspronkelijk ontworpen voor de Aircraft Owners and Pilots Association (AOPA), ‘s werelds grootste luchtvaartvereniging ter wereld. Sinds de introductie is de Breitling Navitimer uitgegroeid tot hét pilotenhorloge van de burgerluchtvaart. Met de kenmerkende ronde rekenliniaal kunnen piloten eenvoudig verschillende berekeningen uitvoeren tijdens de vlucht. Kortom, als ode aan een vliegtuiglegende is er geen betere horloge te bedenken dan de Navitimer.

Breitling Navitimer Boeing 747

De nieuwe Navitimer Boeing 747 is voorzien van het AOPA-logo op 12 uur, als verwijzing naar zijn erfgoed als pilotenchronograaf. De kleuren op de wijzerplaat weerspiegelen het palet van de originele Boeing 747. De crèmekleurige wijzerplaat en zwarte subwijzerplaten matchen perfect met het goudkleurige AOPA-logo. De rood-witte rekenliniaal heeft subtiele blauwe accenten. Op een fijnzinnige manier is de naam “Boeing 747” geïntegreerd in de binnenste schaal van de wijzerplaat, net zoals het datumvenster in de onderste subwijzerplaat. De kastdiameter van het pilotenhorloge bedraagt 43 mm.

Het gelimiteerde horloge is verkrijgbaar met een zwarte krokodillenleren band of een stalen band met zeven rijen. De “open” achterzijde van de kast onthult het uitzonderlijke Breitling 01-uurwerk. Dit automatische uurwerk – dat in-huis vervaardigd is – biedt een energiereserve van ongeveer 70 uur. De achterdeksel van de kast bevat de speciale gravures “One of 747” en de zin “The Original Jumbo Jet”.

De speciale Navitimer is verkrijgbaar bij geselecteerde Breitling-retailers voor een verkoopprijs van €8.750 (leren band) en €9.100 (stalen band). Bezoek de website van Breitling voor meer informatie.

“Hoe kunnen we de revolutionaire Jumbo Jet beter herdenken dan met een revolutionaire pilotenchronograaf. De Boeing 747 bracht stijl in het luchtruim, net zoals de Navitimer de geest van de luchtvaart naar stijlbewuste horlogeliefhebbers bracht.”

Georges Kern, CEO van Breitling

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x