Skip to content

MeisterSinger Astroscope: een planetair schouwspel in geel-zwart

Het zijn de zon en de maan die de tijd voor iedereen voelbaar en waarneembaar verdelen in dag en nacht. De verdeling in zevendaagse weken volgt echter geen astronomisch ritme, maar heeft een mythologische achtergrond en gaat waarschijnlijk terug tot de Babyloniërs. Dit volk beschouwde het getal zeven als heilig. Elke dag van de week werd geassocieerd met zeven hemellichamen, namelijk: de Zon, Maan, Mars, Mercurius, Jupiter, Venus en Saturnus. De MeisterSinger Astroscope gebruikt deze hemellichamen om de zeven dagen van de week aan te geven.

Een wijzerplaat waar je naar blijft staren

De huidige dag van de week wordt gemarkeerd door een gele stip. Deze dwaalt heen en weer over de wijzerplaat heen. De donkere wijzerplaat bootst een nachtelijke hemel na. Met deze unieke weergave van de dag heeft de Astroscope veel aandacht getrokken in de horlogewereld. Zo heeft het model felbegeerde prijzen gewonnen, waaronder de German Design Award, de Red Dot Design Award en de iF Design Award.

Dit jaar lanceert MeisterSinger een gelimiteerd model met een oplage van slechts 200 exemplaren wereldwijd. De bijzondere Astroscope beschikt over een zwarte wijzerplaat met een ‘sunburst’-effect. Hierdoor blijf je gegarandeerd naar je horloge kijken als je hem beweegt in het licht. De donkere wijzerplaat zorgt er ook voor dat de geelkleurige uurmarkeringen, dagaanduidingen, datum en het MeisterSinger-logo extra in het oog springen. Passend bij het design van de wijzerplaat wordt deze versie geleverd met een geelkleurige kalfslederen horlogeband. De glazen achterzijde is voorzien van de opdruk ‘’One of 200’’.

Duits design, Zwitserse precisie

In de Astroscope tikt het Zwitserse Sellita SW220-uurwerk, dat speciaal voor de een-wijzerhorloges van MeisterSinger aangepast is. Het automatische uurwerk heeft een energiereserve van 38 uur. Verborgen onder de wijzerplaat schuift een grote weekdagring – voorzien van een aantal heldere punten – dag na dag steeds een stukje door. De betreffende dag van de week wordt gemarkeerd door een duidelijke heldere stip. De datum kan door de snelle schakeling eenvoudig worden ingesteld.

De geelzwarte MeisterSinger is verkrijgbaar voor een prijs van €2.190. Bezoek de website van MeisterSinger voor meer informatie en/of bekijk de onderstaande tabel voor de belangrijkste specificaties:

MerkMeisterSinger
ModelAstroscope
ReferentieS-AS902Y
Kastdiameter40 mm
Type glasSaffierglas
Materiaal kastEdelstaal
Materiaal horlogebandZachte kalfslederen band
UurwerkSellita SW220
Type uurwerkAutomatisch
Energiereserve38 uur
Dag- en datumaanduidingBeide
Waterbestendigheid50 m
Specificaties MeisterSinger Astroscope S-AS902Y

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x