Skip to content

Het debuut van de Breitling Premier met manufactuur B01-uurwerk

Tegen het einde van 1943 had Willy Breitling vooral naam gemaakt als maker van luchtvaartinstrumenten en navigatiehorloges, die voldeden aan de functionele behoeften tijdens de oorlogsperiode. Echter, droomde de – inmiddels derde generatie – Breitling-eigenaar ook over de tijd na de oorlog. Met een hoopvolle en optimistische toekomst in gedachten ontwierp hij een reeks elegante chronografen, en gebruikte hierbij de beste materialen die destijds voorhanden waren. Hij noemde deze nieuwe collectie, de Premier.

Na een afwezigheid van bijna 80 jaar keerde de Breitling Premier kortstondig terug in 2018. In 2021 lanceerde Breitling een volledig nieuwe Premier-collectie, waarbij de horloges voorzien waren van het handmatige B09-uurwerk. De Zwitserse horlogemaker voegt nu – in 2023 – maar liefst zes nieuwe horloges toe aan de Premier-familie. Dit keer worden de horloges aangedreven door het automatische B01-uurwerk.

We streven ernaar om de gedurfde visie van Willy Breitling te combineren met de precisie van een professioneel navigatiehorloge en de verfijning van een modern gekleed horloge. De Premier is de belichaming van de hoopvolle energie die in de naoorlogse tijd ontstond, en wij zijn trots dat wij die traditie met een moderne versie voor deze tijd voortzetten.

Georges Kern, CEO van Breitling

De Breitling Premier: het toppunt van precisie, innovatie en stijl

De specialiteit van Breitling is altijd al de chronograaf geweest. Iedere generatie van Breitling oprichters speelde hierbij een belangrijke rol. Vanaf het moment dat hij in 1884 zijn bedrijf startte, verwerkte Leon Breitling zijn expertise in het perfectioneren van het zakhorloge. Zijn zoon Gaston introduceerde de eerste polshorloges die een onafhankelijke drukknop op 2 uur hadden. Zijn kleinzoon Willy voegde de tweede drukknop op 4 uur toe, wat de geboorte betekende van de moderne chronograaf. Willy ging zelfs nog een stap verder met de visie van de familie en voegde naast functionaliteit ook stijl toe aan de chronograaf.

Het manufactuur B01-uurwerk

Het nieuwe Premier B01 Chronograph 42-assortiment voldoet met zekerheid aan de technische normen van Willy Breitling. De zes modellen worden nu aangedreven door het automatische B01-uurwerk, een manufactuur uurwerk dat ontworpen is voor maximale precisie, betrouwbaarheid en functionaliteit . Het B01-uurwerk werd voor het eerst uitgebracht in 2009 en is sindsdien een van de meest gewaardeerde uurwerken met een chronograaf-complicatie. Het B01-uurwerk beschikt dan ook niet voor niets over een COSC-certificering. Dit certificaat ontvangt een horloge alleen als deze kan voldoen aan een nauwkeurigheid binnen -4 en +6 seconden per dag. Het B01-uurwerk – dat volledig in huis door Breitling wordt vervaardigd – beschikt daarnaast over een verbluffende energiereserve van 70 uur. Het tikgetal per uur bedraagt 28.800.

Herbeleef de Premier van de jaren 40

In overeenstemming met de wens van Willy om bruikbaarheid met elegantie te combineren, heeft de Premier nu een waterbestendigheid van 100 m (10 bar). Voor het ontwerp van de nieuwe Premier heeft Breitling kenmerkende Premier-details behouden, waaronder de gladde bezel, de wijzerplaat met twee subwijzerplaten, de gestroomlijnde rechthoekige drukknoppen en Arabische cijfers als uurmarkeringen. Met 42 mm is de diameter van de kast iets groter dan de 40 mm van de bestaande – handmatig opwindbare – B09-modellen. De subwijzerplaten overlappen – net als de vintage modellen uit de jaren 40 – deels de Arabische uurmarkeringen.

Verkrijgbaarheid

De nieuwe roestvrijstalen Breitling Premier is verkrijgbaar in de kleuren: zalmroze, blauw, groen, zwart en roomwit. De 18-kt roodgouden variant heeft een klassieke roomkleurige wijzerplaat. Naast de kleurkeuze van de wijzerplaat kan men kiezen om het horloge te dragen in combinatie met een krokodillenleren band of een chique 7-rijige stalen horlogeband. Bezoek de website van Breitling voor meer informatie.

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x