Skip to content

Junghans introduceert drie kleurrijke FORM A Chronoscope horloges

Junghans Form A chronoscope

De FORM A Chronoscope van het Duitse horlogemerk Junghans maakt indruk met zijn eenvoudige ontwerp, heldere kleurenschema en krachtige uurwerk. Het levendige drietal is geïnspireerd op de geest van de dynamische stad, New York. De Amerikaanse stad die nooit slaapt. Bij regelmatig dragen voorziet het automatische chronograafuurwerk zichzelf van energie, waardoor de FORM A Chronoscope perfect is voor onder andere jonge stadsbewoners.

Van Schramberg, Duitsland naar de wereld

De naam zegt het al: de FORM verenigt klassieke uurwerken met modern design. En Junghans beheerst beide. De drie nieuwe varianten ter uitbreiding van de FORM A Chronoscope-collectie bewijzen dit op een indrukwekkende manier met een glanzende, zwart gecoate 42 mm roestvrijstalen kast die het strakke ontwerp onderstreept. De matzwarte wijzerplaat en gunmetal wijzers vormen een spannende combinatie met de chronograaftellers en dag- en datumweergave. Alle facetten zijn geplaatst op een heldere en symmetrische manier. Accenten in oranje, grijs en curry op de uurmarkeringen en baton-wijzers garanderen een betrouwbare zichtbaarheid van de tijd dankzij een laag lichtgevend materiaal.

  • Junghans FORM A Chronoscope 27_4371_00
  • Junghans Form A Chronoscope 27_4371_00

Het spel tussen de kast- en wijzerplaatkleuren wordt doorgetrokken naar de kleurrijke lederen horlogebanden. De bijpassende kleuren van de banden zorgen voor zowel een sportieve als moderne uitstraling. De drie nieuwe FORM A Chronoscope horloges zijn voorzien van het automatische J880.1-uurwerk. Dit indrukwekkende uurwerk heeft een energiereserve van maar liefst 56 uur! Wanneer men de chronograaf-complicatie veelvuldig gebruikt zal de reserve wat minder zijn. Verder beschikken de modellen over ontspiegeld saffierglas aan beide zijden en een waterbestendigheid van 50 m.

Maar dat is nog niet alles: de stadsenergie van het horloge wordt weerspiegeld in het saffierglas op de achterzijde van de kast. Hierop is het ‘Times Square’-motief te bewonderen van de Britse kunstenaar Richard Macneil.

Het drietal is verkrijgbaar vanaf november 2023 voor een prijs van €1.990 per exemplaar. Er is een keuze uit een Duitse of Engelse dag-aanduiding. Bezoek de website van Junghans voor meer informatie.

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans Gelders

Beste beoordeling van 5 sterren, maar de FORM A Chronoscope is niet aan mij besteed. Het prima geschreven artikel wél. 😉

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x