Skip to content

De gelimiteerde Seiko Landmaster SLA071 viert de 30ste verjaardag van de Landmaster Series

Dit jaar viert Seiko de dertigste verjaardag van de Landmaster Series. Een horloge-collectie waarbij aspecten als robuustheid en betrouwbaarheid een belangrijke rol spelen. In de afgelopen drie decennia werden Landmaster-horloges mede daardoor veelvuldig gezien om de polsen van avonturiers en bergbeklimmers.

Om de verjaardag te vieren van deze iconische horlogefamilie trakteert Seiko horlogeliefhebbers op een gelimiteerd Landmaster model met referentie SLA071. Van dit exemplaar zijn er wereldwijd slechts 1.000 exemplaren verkrijgbaar.

Het ontstaan van de Landmaster

De creatie van de Landmaster gaat enkele decennia terug. Naar het jaar 1993 om precies te zijn. Het Japanse horlogemerk begon toen met de ontwikkeling van een duurzaam en nauwkeurig horloge, dat geschikt zou zijn voor de meest extreme omstandigheden. Om dit te bereiken werkte Seiko samen met allerlei avonturiers die de vriestemperaturen van de Noord- en Zuidpool trotseerden en tevens met klimmers die de hoogste bergen ter wereld beklommen.

Het conceptuele uitgangspunt was een roestvrijstalen behuizing waarin de Kinetic-technologie van Seiko zou worden ondergebracht. Het vervangen van een batterij en het daarvoor openen van de horlogekast behoorden daarmee tot de verleden tijd.

Het was avonturier Mitsuro Oba zelf, die contact opnam met Seiko met de vraag of zij een horloge wilde ontwikkelen dat bestand zou zijn tegen het polaire magnetisme. Oba was de eerste persoon ter wereld die in zijn eentje de Noordpool en Antarctica overstak. De inbreng van Oba was van cruciaal belang voor de creatie van de uiteindelijke Landmaster.

Seiko liet de roestvrijstalen behuizing vervangen door een titanium behuizing. Hiermee werd het risico geëlimineerd dat deze bij vriestemperaturen aan de huid zou blijven plakken. Daarnaast werd de leesbaarheid van de wijzerplaat geoptimaliseerd, waardoor deze onder alle omstandigheden goed afleesbaar zou blijven.

Seiko Landmaster SLA071

De nieuwe Prospex Landmaster is eveneens voorzien van een titanium kast. Hierdoor draagt het horloge zeer comfortabel en licht. Het materiaal heeft daarnaast een hoge weerstand tegen corrosie. De superharde coating beschermt het horloge tegen krassen en verhoogt daarmee de duurzaamheid.

De kompasring en draaibare bezel hebben een meer driedimensionale vorm gekregen voor extra bedieningsgemak en goede afleesbaarheid. Het horloge heeft een waterbestendigheid van 200m.

Het gelimiteerde Prospex-model wordt aangedreven door het automatische 8L35-uurwerk. Dit uurwerk is gebaseerd op het Grand Seiko 9S55-uurwerk en is ontworpen om onder zeer zware omstandigheden te functioneren. Het nauwkeurige 8L35-kaliber is dan ook geassembleerd en minutieus afgesteld door bekwame vakmensen van de Grand Seiko Studio in Shizukuishi. De energiereserve bedraagt 50 uur, het tikgetal is 28.800 per uur.

De lengte van de horlogeband kan eenvoudig door de gebruiker zelf worden ingesteld. Hierdoor kan het horloge snel draagbaar gemaakt worden in combinatie met bijvoorbeeld een duikpak of Arctische winterkleding.

De driedimensionale uurmarkeringen en grove wijzers zorgen voor een goede afleesbaarheid en zijn afgewerkt met een royale laag Lumibrite. Het saffierglas is voorzien van “super clear coating”.

De blauwe gradatie van de wijzerplaat is een glimp van het spectaculaire uitzicht wat bergbeklimmers hebben vanaf de top van de Mount Everest. De kleur van de wijzerplaat laat zien hoe de lucht geleidelijk naar donkerblauw transformeert als de klimmer stap voor stap omhoog gaat. Dit effect treedt op bij extreme hoogten in de bergen, waar de lucht ijl is en er geen diffuse reflectie is.

Op de achterzijde van de 42 mm kast staat ‘Limited Edition’ en het individuele serienummer van het horloge. De Seiko Landmaster SLA071 heeft een prijskaartje van €2.800 en is te bestellen vanaf november 2023. Bezoek de website van Seiko voor meer informatie.

Categories

Geen categorie

Tags

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x