Skip to content

Fortis lanceert de N-42 Novonaut op vrijdag de dertiende

Fortis Novonaut watch horloge

Voor de meesten is het getal 13 een ongeluksgetal. Voor Fortis daarentegen is het getal 13 een bijzonder getal. Waarom? Omdat gedurende de omvangrijke geschiedenis van het Zwitserse horlogemerk het oneven getal steeds maar naar boven blijft komen. Zowel op een positieve als minder positieve wijze. Zo overleed de oprichter bijvoorbeeld op de 13e, en kwam Fortis op 13 september 2018 in handen van een nieuwe eigenaar. Hoeveel werknemers werkten er in die periode voor de horlogeproducent? Je raadt het al. Precies, dertien.

Het is dan ook niet zo gek dat Fortis zijn nieuwe horloges lanceert op de 13e van een maand. Wat wel gewaagd is, is het uitbrengen van horloges op vrijdag de 13e. Dan moet je wel héél veel vertrouwen hebben in het getal. Tot nu pakt het goed uit, want wat is de nieuwe Fortis Novonaut een gaaf model! Lees snel verder om er alles over te weten te komen.

Fortis in de ruimte

Sinds de jaren zestig zijn Fortis en de ruimtevaart onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo droegen zeven astronauten de automatische Spacematic tijdens een Amerikaanse ruimtemissie in het jaar 1962. Vanaf de midden jaren negentig maken Fortis horloges deel uit van de uitrusting van Russische kosmonauten van het Star City Training Center. Sinds 2004 is Fortis de officiële partner van het Russische ruimtevaartprogramma. Een aantal maanden geleden werden er dertien Stratoliner S-41 horloges de ruimte in geschoten om de ruimtewaardigheid van de horloges te demonstreren. Deze ruimtetest werd uitgevoerd in samenwerking met het Zweedse Swedish Space Corporation.

Drie Novonaut-horloges waarvan één gelimiteerd

Na dertig jaar de gouden standaard te zijn geweest in de ruimte mag de iconische B-42 Official Cosmonauts met pensioen en presenteert Fortis zijn opvolger, de N-42 Novonaut. Een nieuw hoofdstuk in de ruimteverkenning.

De Novonaut is verkrijgbaar in drie variaties. De ‘First Edition’ is een gelimiteerd model met een oplage van slechts 100 exemplaren wereldwijd. Het horloge met chronograaf-complicatie heeft een donkere wijzerplaat en bezel en is voorzien van subtiele oranje-kleurige elementen, zoals te zien bij de chronowijzers en het First Edition-logo. Een leuke knipoog naar het getal 13 is de oranjegekleurde dertiende dag van de maand en het oranje 47 seconden streepje. 60 seconden – 47 seconden = 13.

De keramische ‘Sirius Bezel’ van de Novonaut is niet alleen strak, het is daarnaast ook vrijwel onbreekbaar. Het lichtinval krijgt vrij spel door het gebruik van een ‘sunburst’ wijzerplaat. Over de wijzerplaat bewegen brede wijzers die rijkelijk voorzien zijn van Super-LumiNova®. De Arabische uurmarkeringen zijn eveneens volledig voorzien van het lichtgevend materiaal. Door de saffierglazen achterzijde is het krachtige column wheel chronograaf-uurwerk te bewonderen.

Naast de ‘First Edition’ is er een keuze uit de ‘Legacy Edition’ en ‘Cobalt Blue Edition’. De ‘Legacy Edition’ heeft – gekeken naar het design – heel veel weg van de ‘First Edition’. Het verschil zit hem vooral in de matte afwerking van de bezel. De ‘Cobalt Blue Edition’ is voorzien van een kobaltblauwe wijzerplaat en bezel. Deze bezel heeft net als bij de ‘First Edition’ een gepolijste afwerking, waardoor die heerlijk speelt met het licht. Beide horloges zijn beschikbaar met zowel een stalen als hybride horlogeband. De kastdiameter bedraagt van alle drie de horloges 42 mm.

Het drietal wordt aangedreven door het in de ruimte goedgekeurde Fortis Werk 17-uurwerk. Dit automatische uurwerk heeft een energiereserve van maar liefst 60 uur! De twee reguliere Novonaut-horloges zijn verkrijgbaar vanaf €4.600, afhankelijk van de kleur- en bandkeuze. Het gelimiteerde ‘First Edition’ model heeft een prijskaartje van €5.200. Bezoek de website van Fortis Watches voor meer informatie.

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x