Skip to content

Een gouden MIDO Multifort Powerwind horloge met vintage vibes

Mido Multifort Powerwind M040.407.33.027.00

Met de introductie van de nieuwe Multifort Powerwind in geelkleurig goud laat MIDO ons kennis maken met jaren vijftig vibes gevangen in een modern horloge. Met een champagne wijzerplaat en geelgoudkleurige PVD-behandeling doet de nieuwe Multifort Powerwind geen poging om zijn charme te verbergen! Een ding is zeker, het horloge straalt karakter uit.

De gouden tint van de wijzerplaat, met een fijne sunray-afwerking, resulteert in een prachtig lichtspel. Dankzij de gele Super-LumiNova® bij zowel de uurmarkeringen als sierlijke wijzers blijft het horloge zowel overdag als ‘s nachts volledig leesbaar. Het vintage MIDO-logo grijpt terug op de originele illustraties van het model uit 1954, het jaar waarin het Powerwind-model werd gelanceerd.

De betrouwbaarheid en precisie werden destijds gegarandeerd door slechts zeven componenten – in plaats van zestien! Vandaag is het de beurt aan het Calibre 80-uurwerk om de Multifort Powerwind aan te drijven. Dankzij de Nivachron™-balansveer biedt deze een hoge nauwkeurigheid en een energiereserve van maximaal 80 uur. Als een knipoog naar het verleden van het Zwitserse merk zijn de lijnen van de kast en de President-achtige stalen band geïnspireerd op eerdere vintage creaties.

Met dit horloge zoek je gegarandeerd de herfst-zonnestralen op

Op de champagnekleurige koepelvormige wijzerplaat spelen talloze gesatineerde lijnen met de laatste zonnestralen van de herfst. De stralende kleur staat in contrast met het behoudende zwart van het logo en de minuutmarkeringen. De Arabische cijfers, die de kwartieren aangeven, zijn in een retro lettertype uitgevoerd en volledig bedekt met Super-LumiNova®. Overdag geel en ‘s nachts gloeiend groen. Deze lichtgevende coating is ook zichtbaar bij de stippen die de intervallen van 5 minuten markeren, en de rechthoek die zichtbaar is onder de datumaanduiding.

Voor een perfecte leesbaarheid in het donker is er ook gele Super-LumiNova® gebruikt om extra accenten toe te voegen aan de sierlijke uren- en minutenwijzers. De vintage-achtige secondewijzer glijdt elegant over de wijzerplaat heen.

De vastgeschroefde achterkant van de 40 mm kast garandeert een waterbestendigheid van 50 m. De lugs van de kast, geïnspireerd op vintage exemplaren van MIDO, strekken zich uit tot een gesatineerde band met gepolijste centrale schakels en zijkanten.

Door de transparante achterzijde van saffierglas is het automatische Calibre 80-uurwerk te bewonderen, waaronder een aantal fijn versierde tandwielen. De Nivachron™ balansveer biedt naast nauwkeurigheid ook een uitstekende schokbestendigheid en vermindert de impact van magnetische velden. De gouden Multifort Powerwind met referentie M040.407.33.027.00 heeft een prijskaartje van €1.100. Bezoek de website van MIDO voor meer informatie.

Categories

Geen categorie

Tags

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x