Skip to content

Het vintage Rolex Datejust boek

Eindelijk is er een compleet boek van de vintage Rolex Datejust verkrijgbaar. Alle modellen van 1945 tot 1990 zijn erin te bewonderen! Het boek bestaat uit maar liefst 219 pagina’s met informatie en prachtige foto’s. De afgelopen jaren heeft auteur Thomas van Straaten al zijn tijd en energie gestoken in dit geweldige project. Eén ding is zeker, de horlogegemeenschap zal je eeuwig dankbaar zijn! In dit artikel lees je hoe dit boek precies tot stand is gekomen.

De auteur

Thomas van Straaten begon zijn carrière als consultant, voornamelijk gericht op neuromarketing en consumentenpsychologie in de detailhandel. Na ongeveer tien jaar deze specialisatie te hebben uitgeoefend werd Thomas het kantoorleven beu en besloot hij dat het tijd was voor iets anders. Als gepassioneerd horlogeverzamelaar besloot hij van zijn hobby zijn beroep te maken, “als je hobby je werk is, werk je nooit meer een dag in je leven.”

Momenteel is Thomas actief als vintage expert bij Amsterdam Watch Company. Hier ontdekte hij dat er veel vraag was naar een compleet boek over de vintage Rolex Datejust. “Hoe kan het dat er nog geen boek bestaat van dit populaire Rolex model?”, vroeg Thomas zichzelf af. Hij pakte deze kans dan ook met beide handen aan.

Kickstarter

Na een jaar lang onderzoek, schrijven en macro- en microscoopfotografie te hebben gedaan, naderde de voltooiing van het boek.

Om het ontwerp en de productie van de eerste serie te financieren, werd een Kickstarter-campagne gelanceerd. Het doel van €13.000,- werd in iets meer dan een dag bereikt! Dit laat nog maar eens zien hoe groot de vraag is naar een Datejust boek.

Unieke inhoud

Voor dit project zijn tientallen vintage Datejusts en onderdelen, van gewoon tot uiterst zeldzaam, bestudeerd en gefotografeerd. Een selectie van dealers en verzamelaars van over de hele wereld droeg bij met unieke verhalen en beelden.

Hieronder een opsomming wat je zoal kunt vinden in het boek:

  • De geschiedenis en achtergrond van de Rolex Datejust
  • Alle generaties Full-size, Lady en Midsize Datejust tussen 1945-1990, uitgebreid beschreven en afgebeeld
  • De ‘vreemde Datejusts’: Turn-O-Graph, linkshandige en Oysterquartz Datejust-modellen
  • Een volledige lijst van alle Datejust-referenties van 1945-1990
  • Een koopgids met tips waar u op moet letten en wat u moet vermijden
  • Directe vergelijkingen van de meest populaire (en vergelijkbare) modellen
  • Prachtige fotografie van gewone tot uiterst zeldzame en exotische Rolex Datejust horloges
  • Microscopische beelden van belangrijke details van vintage Datejust horloges
  • Referentielijsten voor horlogebanden, uurwerken, wijzerplaten en andere belangrijke onderdelen die u wilt controleren voordat u een vintage Datejust koopt.

Kortom, een boek dat in woord en beeld alles toont over de iconische Rolex Datejust! Het boek is verkrijgbaar voor een prijs van €99,00. Wil je het boek graag bestellen of wil je er meer over weten? Bezoek dan eens de website: datejustbook.com.

Bekijk in onderstaande video de unboxing van ons eigen exemplaar.

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Thomas van Straaten – auteur van ‘’The vintage Rolex Datejust’’ […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x