Skip to content

Grand Seiko breidt de Evolution 9 collectie uit

De Evolution 9 collectie vertegenwoordigt de toekomst van Grand Seiko. Deze collectie tilt zowel de leesbaarheid als het comfort naar een hoger niveau. Een van de eerste horloges uit de Evolution 9 Collectie was de Hi-Beat 36000, met een energie reserve van 80 uur, die de prijs voor herenhorloges won tijdens de Grand Prix d’Horlogerie de Genève 2021. Nu breidt Grand Seiko deze collectie uit met vijf nieuwe Spring Drive sporthorloges. Twee modellen hebben een GMT complicatie, twee modellen zijn GMT-chronografen en de vijfde is een duikhorloge met een waterbestendigheid van 200 meter.

Terwijl de roots van Grand Seiko duidelijk naar voren komt in elk horloge, zijn de verfijningen in de Evolution 9 collectie ook duidelijk te zien. De lugs zijn breder en de horlogebanden zijn robuuster en hebben, net als de kasten, een laag zwaartepunt om ervoor te zorgen dat de horloges comfortabel en stevig om de pols zitten. De wijzers zijn krachtiger en duidelijker gedifferentieerd voor een nog betere leesbaarheid, en de cijfers op de bezel zijn van een nieuw lettertype dat speciaal is ontwikkeld voor de Evolution 9 collectie.

De kasten en banden zijn gemaakt van titanium met een hoge intensiteit, dat ongeveer 30% lichter is dan roestvrij staal en heeft daarnaast ook een helderder kleur. De wijzers en indexen zijn rijkelijk voorzien van Lumibrite om de leesbaarheid van de tijd in de nacht te verbeteren. De kroonbeschermer is zorgvuldig ontworpen om te voorkomen dat deze, bij zowel sportactiviteiten als dagelijks gebruik, aan je mouw blijft haken.

De GMT modellen

Met zijn unieke glijdende secondewijzer weerspiegelt Spring Drive het continue, stille en soepele verstrijken van de tijd. Doordat de secondewijzer rustig en zonder ‘tik’ over de wijzerplaat beweegt, blijf je zo dicht mogelijk bij de aard van de tijd zelf. Dit gevoel van verbondenheid met de natuur wordt versterkt in een van de twee Spring Drive GMT horloges door de lichtgrijze wijzerplaat met een patroon dat is geïnspireerd op de ochtendmist in de winter in de Shinshu-regio. Dit wordt vaak gezien als een voorbode van een zonnige dag. Shinshu is de thuisbasis van de studio waar alle Grand Seiko Spring Drive horloges worden vervaardigt.

Beide horloges beschikken over het Spring Drive GMT 9R66 uurwerk. Dit uurwerk heeft een energie reserve van maar liefst 72 uur. Daarnaast zijn de horloges voorzien van een GMT complicatie (functie). “GMT” staat voor Greenwich Mean Time en gebruikt naast de uur-, minuten- en secondewijzer een 24-uurswijzer (GMT-wijzer) als vierde wijzer op de wijzerplaat van het horloge. De kastdiameter bedraagt 41mm en de waterbestendigheid is 100m. De twee Spring Drive GMT horloges zijn in augustus verkrijgbaar, voor een prijs van €8.500, bij de Grand Seiko Boutiques en Grand Seiko retailpartners over de hele wereld.

De GMT-chronografen

De eerste van de twee chronografen heeft een blauwe wijzerplaat en is een gelimiteerd model ter ere van de 15e verjaardag van de Grand Seiko Spring Drive Chronograph. Dit model wordt aangeboden in een oplage van slechts 700 stuks. Het horloge is extra speciaal gemaakt met zijn nauwkeurigheid van ±10 seconden per maand. Naast de chronograaf functie heeft het horloge ook een draaibare bezel en een GMT-wijzer om een derde tijdzone weer te geven.

De tweede chronograaf heeft een zwarte wijzerplaat en heeft een nauwkeurigheid van ±15 seconden per maand. In elk opzicht heeft dit model hetzelfde ontwerp en dezelfde specificaties als de limited edition. Beide horloge hebben een energie reserve van 72 uur en beschikken over 50 jewels. De kastdiameter van de GMT-chronografen is 45.3mm en de waterbestendigheid is 100m.
De limited edition, met referentie SBGC249, is verkrijgbaar in juni voor een prijs van €12.500, en referentie SBGC251 is verkrijgbaar in juli voor een prijs van €11.500.

Het duikershorloge

De oceanen die de Japanse archipel omringen, worden doorkruist door grote waterstromen. Een daarvan is de Kuroshio Current, ook wel bekend als de Black Stream. Deze stroomt noordwaarts langs Japan naar de noordelijke Stille Oceaan en is een van de grootste oceaanstromen ter wereld. De dynamische en soms gewelddadige getijden veroorzaakt door de Black Stream inspireren de diepzwarte kleur en het rijk getextureerde oppervlak van de wijzerplaat van dit nieuwe 200 meter duikhorloge. Het Spring Drive 9RA5 uurwerk, biedt een nauwkeurigheid van ±10 seconden per maand en een energie reserve van maar liefst 5 dagen! Het binnenste gedeelte van de bezel is van keramiek om het horloge te beschermen tegen krassen. Dit indrukwekkende duikhorloge, met referentie SLGA015, zal in augustus verkrijgbaar zijn voor een prijs van €11.800.

Bekijk via de website van Grand Seiko de gehele Evolution 9 collectie, bestaande uit 12 modellen.

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frederik de Haan

Het gaat hier om Seiko, niet die rotte Breitlong, ja !!?

Helmer Gronders

Het volgende staat pal bóven zijn posting:

” PREVIOUS
De Breitling Navitimer met iconische
vleugels is terug! ”

Vandaar zijn reactie denk ik, verder kan ik ook niets anders wat logisch is in ieder geval, bedenken.

Laatst bewerkt op 1 jaar geleden door Helmer Gronders
Helmer Gronders

Hoi Watchfella, hij is inderdaad geen Breitling fan. 😉😂😊

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x