Skip to content

De Breitling Navitimer met iconische vleugels is terug!

De allereerste Breitling Navitimer werd, in 1952, ontworpen door Willy Breitling en Marcel Robert. Twee jaar later kondigde de Aircraft Owners and Pilots Association (AOPA) de Navitimer aan als haar officiële uurwerk. AOPA is de grootste luchtvaartvereniging ter wereld. De Navitimer was uitermate geschikt voor piloten omdat het voorzien was van een schaal met de drie belangrijkste eenheden voor piloten, namelijk STAT (standaard mijlen), KM (kilometers) en NAUT (zeemijlen). Het AOPA model had geen merknaam of logo van Breitling op de wijzerplaat. De wijzerplaat werd voorzien van twee vleugels met het AOPA logo erin. Rond 1956, werd de Navitimer voor iedereen verkrijgbaar. Het logo van Breitling kwam boven de kenmerkende vleugels te staan en de AOPA verwijzing in de vleugels verdween. De iconische Navitimer met referentie 806 was hiermee officieel een feit.

Nu de legendarische Navitimer 70 jaar wordt, onthult Breitling een nieuwe serie van kleurrijke Navitimer horloges.

“We nemen het woord ‘icoon’ niet lichtzinnig in de mond,” zegt Georges Kern, CEO van Breitling. “De Navitimer is een van de meest herkenbare horloges ooit gemaakt. Het staat op de verzamelaarslijst van de beste horloges aller tijden. Wat begon als een instrument voor piloten, heeft een diepgaande betekenis gekregen voor elke persoon die dit uurwerk draagt tijdens zijn persoonlijke reis.”

Een vernieuwd design

Om de nieuwe Navitimer te creëren heeft Breitling de meest herkenbare aspecten van de iconische chronograaf behouden. Van een afstand is dit onmiskenbaar een Navitimer, met zijn schaalverdeling, batonvormige uurmarkeringen, drie subwijzerplaten en de afwerking van de bezel voor een goede grip. Van dichtbij komen de moderne verfijningen echter duidelijk naar voren. Een afgeplatte schaalverdeling en het ‘domed’ glas creëren de illusie van een compacter profiel.
De afwisselend gepolijste en geborstelde afwerkingen geven de metalen elementen een glanzende en toch ingetogen kwaliteit. En het slanker silhouet op het oscillerende gewicht verbetert het zicht op de open achterkant van het COSC-gecertificeerde Breitling Manufacture Caliber 01. Het B01 uurwerk heeft een garantie van vijf jaar en heeft ongeveer een energie reserve van maar liefst 70 uur. De datum is afleesbaar bij de 6-uur positie.

Breitling Navitimer B01 Chronograph 46 met donker groene wijzerplaat

De nieuwe Navitimers zijn verkrijgbaar in verschillende kastdiameters (41mm, 43mm en 46mm) en materialen (roestvrij staal of 18-karaats rood goud). Daarnaast is er nog een keuze aan bandjes, een half glanzend krokodillen lederen band of een stalen band. De moderne Navitimer horloges vallen verder op met hun prachtige kleurrijke wijzerplaten, waaronder blauw en groen.

Het belangrijkste detail wat Breitling terug heeft laten keren is het logo met de vleugels. Veel Breitling liefhebbers vonden dat bij de modellen van afgelopen jaren een groot gemis, omdat daar het nieuwere B-logo werd afgebeeld. Bij sommige Navitimer World GMT 46 modellen kon je wel al het ouderwets goede logo bewonderen. Gelukkig zijn de historische vleugels nu ook bij deze Navitimer horloges teruggekeerd. De positie van het Breitling logo is wel verschoven ten opzichte van de jaren 50 modellen. Breitling staat nu onder de vleugels afgebeeld.

Breitling Navitimer B01 Chronograph 43 met ijs blauwe wijzerplaat

Breitling B01 chronograaf 41

De Navitimer met een kastdiameter van 41mm was voorheen altijd de vreemde eend in de bijt. Dit model had namelijk een eleganter design en was daarnaast niet voorzien van een chronograaf complicatie. De nieuwe Navitimer modellen, met de populaire kastdiameter van 41mm, hebben nu wel hetzelfde design als hun grotere broertjes. Een ander groot voordeel is dat ze ook over het Breitling B01 uurwerk beschikken. De Breitling B01 chronograaf 41 is vanaf april verkrijgbaar voor een verkoopprijs vanaf €8.300.

Breitling Navitimer B01 Chronograph 41 met mint groene wijzerplaat & zilverkleurige wijzerplaat

Benieuwd naar alle nieuwe modellen en bijbehorende specificaties? Neem dan eens een kijkje op de website van Breitling.

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x