Skip to content

Fortis test dertien Stratoliner S-41 horloges in de ruimte

Fortis heeft in samenwerking met de Swedish Space Corporation horloge-geschiedenis geschreven door voor het eerst horloges in de ruimte te testen. Bij dit historische evenement reisden dertien Fortis Stratoliner-horloges de ruimte in, om hun ruimtewaardigheid te demonstreren en een nieuwe maatstaf te zetten in de horloge-industrie. De ongeëvenaarde ruimtetest schept een nieuw precedent in het testen en kalibreren van uurwerken.

Fortis tilt tijdwaarneming naar nieuwe hoogten

Vrijwel iedere horlogeliefhebber kent de gave verhalen over het allereerste horloge in de ruimte en op de maan. Tijdens de Apollo 13-missie – in 1970 – dienden Omega Speedmaster horloges zelfs als redmiddel. Al deze horloges werden uitgebreid getest op Aarde. Dat Fortis, nu op voorhand horloges test in de ruimte is vooruitstrevend en gedurfd te noemen. Dit doe je alleen als je alle vertrouwen hebt in je horloges.

In samenwerking met de Swedish Space Corporation (SSC) werden in totaal dertien Stratoliner-horloges gelanceerd aan boord van een onderzoekraket. Ze reisden naar de buitenste randen van de atmosfeer. Voordat ze veilig terugkeerden naar Aarde kregen de horloges te maken met allerlei schokken, G-krachten en de zwaartekracht. Na de ruimtereis werden de horloges getest op nauwkeurigheid. Alle dertien horloges doorstonden de test en waren nog steeds nauwkeurig volgens de chronometer-eisen.

Raketwetenschapper Stefan Krämer van de Swedish Space Corporation speelde een belangrijke rol bij de uitvoering van deze baanbrekende onderneming en stelde zijn waardevolle expertise ter beschikking om het succes van het project te verzekeren.

De eigenaar van Fortis Watches, Jupp Philipp, vierde de ongekende prestatie en zei: “Dit is niet alleen een mijlpaal voor Fortis, maar ook een belangrijke stap voorwaarts voor de horloge-industrie. Het is een bewijs van de veerkracht en betrouwbaarheid van onze uurwerken.” Met het succes van dit baanbrekende experiment, hopen Fortis Watches en de SSC de weg vrij te maken voor toekomstige Mars-missies en alles daarbuiten.

Bekijk de reis van de dertien Stratoliner S-41 horloges

Ervaar de sensationele reis van de dertien Stratoliner S-41 horloges via de onderstaande documentaire. Het boeiende verhaal legt elk cruciaal moment van de expeditie vast, van de minutieuze voorbereidingsfase tot de rigoureuze ruimtetests en de daaropvolgende analyse van de Stratoliner-horloges.

Fortis Stratoliner S-41 White Dust Supernova in detail

Vanwege de exclusiviteit en het belang van deze horloges voor de bedrijfshistorie van Fortis, zijn de 13 horloges niet zomaar te koop. Het selectieproces wordt door Jupp zelf zorgvuldig uitgevoerd. Dit om ervoor te zorgen dat elke Stratoliner Supernova naar de juiste eigenaar gaat. Niet naar iemand die het horloge alleen maar wilt bezitten, maar iemand die het horloge onderhoudt, koestert en de waarde ervan weet in te schatten.

Ben jij geïnteresseerd in een Stratoliner die afkomstig is uit de ruimte? Stuur dan je aanvraag en motivatie naar rocket@fortis-swiss.com. Via deze e-mail kun je ook vragen stellen over het horloge, de raketlancering of het aanvraagproces. In de onderstaande tabel vind je de belangrijkste specificaties van de Fortis Stratoliner S-41 White Dust Supernova.

ModelStratoliner S-41 White Dust Supernova
ReferentieF2340011
Kastdiameter41 mm
Bezel typeFlat fixed Orbit Bezel
Kleur wijzerplaatWhite Dust Supernova
Type glasSaffierglas met anti-reflectiecoating
Waterbestendigheid200 m
UurwerkManufactuur Werk-17 uurwerk
Type uurwerkAutomatisch
ComplicatiesChronograaf, dag- en datumaanduiding
Energiereserve60 uur
Verkoopprijs€8.450
Specificaties Fortis Stratoliner S-41 White Dust Supernova

Bezoek de website van Fortis Watches voor meer informatie.

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x