Skip to content

De Seiko 5 SNXS serie ‘The Poor Man’s Datejust’

De Seiko 5 SNXS horloges staan ook wel bekend als de Poor man’s Rolex Datejust. De hoogglans gepolijste kast en bezel, baton-uurmarkeringen (rechthoekige markeringen) voorzien van lumen en de sunburst afwerking van de wijzerplaat (zoals je bijvoorbeeld bij Rolex referenties 126200 en 116300 tegen kunt komen), zijn enkele overeenkomsten van de Seiko 5 SNXS en de Rolex Datejust.

Rolex Datejust ref. 126200 (Foto: Rolex)

Naast deze gelijkenissen heeft de Seiko 5 SNXS ook duidelijke verschillen, waardoor het horloge op zich staat en niet slechts een hommage is van de Rolex Datejust. De kastdiameter van de SNXS is 37mm en de kroon is voor het grootste gedeelte verborgen in de kast. Daarnaast heeft de Seiko SNXS naast de datum ook een dagaanduiding, zonder cyclops.

De SNXS horloges beschikken over het automatische 7S26 uurwerk (21 jewels, 21.600 bph en een gangreserve van 42 uur). Dit betekent dat de horloges niet beschikken over een hacking-functie en handmatige opwinding. Wel beschikken ze over het innovatieve Diashock-systeem (kan tegen een stootje), de Etachron-regelaar (gemakkelijk af te stellen) en bi-directionele rotor (efficiënt opwinden). De horloges worden overigens niet meer geproduceerd door Seiko. Een aantal jaren geleden kon je ze nog aanschaffen voor onder de €100, nu kosten ze nieuw ongeveer €150 omdat ze simpelweg schaarser geworden zijn.

De serie bestaat uit de volgende zes horloges: SNXS73 (zilver), SNXS77 (blauw), SNXS79 (donker grijs), SNXS75 (grijs met gouden details), SNXS80 (gouden kast, gouden wijzerplaat) en de SNXS81 (zilveren kast, geel/gouden wijzerplaat).

In onderstaande video komen ze (bijna) allemaal voorbij! Welke vind jij het mooist?

Categories

Geen categorie

Tags

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] al snel gelegd. De positionering van de kroon bij de 4-uurmarkering heeft de Citizen gemeen met de Seiko 5 SNXS. De Citizen Tsuyosa brengt het beste van meerdere werelden […]

Jonckers

Waar nog te koop online?

trackback

[…] Seiko 5 SNXS-familie bestaat uit een zestal horloges. De horloges hebben een kastdiameter van 37 mm en zijn verkrijgbaar […]

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x