Skip to content

Release: MeisterSinger Singularis

Met de Singularis luidt MeisterSinger de tweede generatie horloges in met een eigen automatisch uurwerk.

Het bekende in een nieuwe look

Met de Singularis ervaar je het bekende op een nieuwe manier. De nieuwe kast is gebaseerd op de iconische behuizing van de MeisterSinger Classic N°03. De aantrekkingskracht van de Singularis-wijzerplaat zit in de kleine details. Het horloge krijgt – voor het eerst door MeisterSinger – een wijzerplaat die het hele ”ensemble” diepte en levendigheid geeft. Het elegante blauw wordt herhaald in de buitenste opstaande ring. De nummers 01 t/m 12 zijn – nummer voor nummer – in het wit geappliqueerd, net als de glanzende zilveren uurmarkeringen. Het automatische MSA01-uurwerk, met zijn unieke brug en een perfect uitgebalanceerde rotor, is zichtbaar door de transparante glazen achterkant.

Het automatische MSA01-uurwerk beschikt over 29 jewels, en heeft een tikgetal van 28.800 per uur. De energiereserve bedraagt maar liefst 120 uur.

De MeisterSinger Singularis zal vanaf medio maart 2022 deel uitmaken van de vaste collectie. Het horloge is dan verkrijgbaar voor €4.690. Bekijk de website van MeisterSinger voor meer informatie.

Een MeisterSinger in Perfectie

De droom van elke horlogemaker is om van “scratch” een uurwerk te ontwerpen en te bouwen. Er is nog meer inspanning nodig om een nieuw kaliber in serieproductie te kunnen produceren. Dit is precies de taak die MeisterSinger zichzelf heeft gesteld met de ontwikkeling van het handopwindbare kaliber MSH01 en het automatische kaliber MSA01.

Over MeisterSinger

Sinds 2001 produceert het merk gevestigd in het Duitse Münster een assortiment buitengewone mechanische polshorloges. Horloges van MeisterSinger beschikken maar over één wijzer. Hiermee is de tijd tot (bijna) op de minuut nauwkeurig af te lezen. Manfred Brassler, de oprichter van het bedrijf, creëert zijn horloges met dit unieke kenmerk in de technische en culturele traditie van de eerste horlogemakers. En laat vandaag de dag zien hoe ontspannend het is om de tijd op de originele manier te lezen.

34 prestigieuze designprijzen vormen het klinkende bewijs van de uitmuntende ontwerpkwaliteit van de verschillende horlogeseries van MeisterSinger, waaronder de German Design Award, de Red Dot-ontwerpprijs, de IF Design Award en de Good Design Award. De collectie van MeisterSinger omvat op dit moment 16 verschillende series met rond de 50 modellen.

Naast de sterke binnenlandse markt is het merk ook in andere landen een bekende naam geworden. Momenteel verkopen rond de 500 zeer gerenommeerde horloge- en juwelierswinkels MeisterSinger-horloges in wereldwijd meer dan 30 landen.

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x