Skip to content

De gouden Rolex Oysterquartz van Sir Michael Caine gaat onder de hamer

Hollywood legende Michael Caine verscheen – in de afgelopen zeventig jaar – in meer dan 160 films, waaronder The Italian Job (1969), A Bridge Too Far (1977), Prestige (2006) en The Dark Knight Trilogy (2005–2012). Tijdens zijn succesvolle filmcarrière is Caine gespot met vele horloges, zowel op de set als daarbuiten. Naast de grote variatie aan filmgenres waarin Caine te zien was, is zijn horlogecollectie ook zeer variërend te noemen.

Zo werd Caine – in de jaren zestig – veelvuldig gezien met een Accurist Shockmaster en een IWC Ingenieur (ref. 666 AD) om zijn pols. Later in de jaren zestig voegde hij een gouden Rolex Day-Date ‘President’, met referentie 1803, toe aan zijn collectie. De Rolex Day-Date beschikt over een prachtige wijzerplaat met ‘linen’ textuur!

Film Alfie (1966) IWC Ingenieur ref. 666 AD

In het begin van de jaren tachtig werd Caine opnieuw gespot met een geel gouden Rolex Day-Date. Dit keer was het niet referentie 1803 met een automatisch Perpetual uurwerk, maar referentie 19018, beter bekend als de Rolex Oysterquartz. Deze droeg hij vaak privé alsook in verschillende films, zoals Without a Clue (1988) en Dirty Rotten Scoundrels (1988). De Oysterquartz is kenmerkend met zijn hoekige kastvorm, fluted bezel, geïntegreerde band en uiteraard tikkende secondewijzer. Sir Michael Caine is al veertig jaar eigenaar van deze prachtige Rolex met ‘champagne’ wijzerplaat. Echter komt hier volgende week verandering in. Op woensdag 2 maart gaat zijn horloge namelijk onder de hamer tijdens een veiling bij Bonhams. Het horloge wordt op een waarde geschat van €9.500 – €14.500. Er wordt echter verwacht dat men bij een veel hoger bedrag de hamer aftikt.

Rolex Oysterquartz Day-Date. Ref. 19018

Naast de Rolex Day-Date Oysterquartz laat, Bruce Wayne’s butler Alfred, nog drie horloges uit zijn collectie veilen. Het gaat hierbij om een Breitling Navitimer Aerospace met referentie 80360/E56059, een Traser H3 Black Storm Pro en een horloge van zijn vrouw, Lady Shakira, een Patek Philippe met referentie 4816/3.

Tijdens een interview met Bonhams vertelde, de inmiddels 88-jarige, Michael Caine dat de veiling vooral praktische redenen heeft.

This house is 14,000 square feet – the one I’ve bought is 6,000. We want a smaller place. We always had family living with us, but now we’re on our own, we need telephones to find each other.

Naast de vier horloges bestaat de veiling onder andere uit film memorabilia, kunst en sieraden. Ben je benieuwd naar de items die geveild gaan worden? Bekijk ze dan via de volgende link: veiling Michael Caine.

Veilingresultaten
Zoals verwacht zijn de horloges ver boven de geschatte waardes geveild:
Rolex Oysterquartz Day-Date €151.000
Breiling Aerospace €13.000
Traser H3 Black Storm €4.900
Patek Philippe 4816/3 €22.900

Foto’s: © Bonhams & Michael Caine

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x