Skip to content

De azuurblauwe MeisterSinger Neo 36 mm neemt je mee naar de jaren 60

Al 10 jaar is de Neo een succesvol model in de MeisterSinger-collectie.De tweedelige kast, bestaande uit het middendeel en de achterkant, was bijzonder typerend voor horloges uit de jaren zestig. In combinatie met het koepelvormige glas – dat destijds ook gebruikelijk was – lijkt het of er helemaal geen bezel aanwezig is. De smalle kastrand en de enorme wijzerplaat geven de MeisterSinger een uniek uiterlijk.

Dit jaar gaat MeisterSinger nog een stapje verder, en introduceert een nieuw Neo-model dat voorzien is van een azuurblauwe wijzerplaat. Een kleur die onlosmakelijk verbonden is met de jaren zestig. Het charmante azuurblauw doet denken aan de kleur die vaak in Amerikaanse diners werd gebruikt.

MeisterSinger Neo & Neo Plus

In vele Amerikaanse roadmovies uit de jaren 60 en 70 komen de coole diners of cafés voorbij. Alléén al daarom zou je door Amerika willen rondreizen. Ze hadden meestal gestoffeerde banken in felle combinaties zoals rood of turquoise. In de zogenaamde “dinner booths” werd eenvoudig maar zeer lekker eten geserveerd. De kleurrijke, kenmerkende en zelfbewuste stijl straalt een charme uit die ook vandaag nog gemakkelijk wordt opgepikt in architectuur, interieurs en mode.

Terwijl de kleine 36 mm versie helemaal los gaat qua kleur, blijft de nieuwe grote broer in 40 mm relatief bescheiden met een zwarte wijzerplaat en azuurblauwe accenten op de uurmarkeringen.

De 36 mm uitvoering is verkrijgbaar voor €1.290. Het 40 mm model heeft een prijskaartje van €1.390. Bezoek de website van MeisterSinger voor meer informatie en/of bekijk de onderstaande tabel voor de belangrijkste specificaties.

ModelNeoNeo Plus
ReferentieNE914NE402T
Kastdiameter36 mm40 mm
Automatisch uurwerkSellita SW 200Sellita SW 200
Energiereserve38 uur38 uur
WijzerplaatAzuurblauwZwart met azuurblauw
BandZwart suèdeZwart cordovan leer
Waterbestendigheid30 m30 m
Specificaties MeisterSinger Neo & Neo plus

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x