Skip to content

Seiko lanceert vier Seiko 5 Sports horloges met een kastdiameter van 38 mm

In de jaren negentig introduceerde Seiko een tweetal duikhorloges die – in een korte tijd – een grote populariteit verkregen. We hebben het natuurlijk over het iconische duo, de SKX007 en SKX009. De sportieve uitstraling, waterbestendigheid van 200 m en een gunstig prijskaartje waren hier belangrijke redenen van. Na meer dan 20 jaar stopte Seiko in 2019 de productie van beide duikers. In hetzelfde jaar lanceerde Seiko, de Seiko 5 Sports-collectie. Hoewel deze collectie niet officieel als opvolger werd gepresenteerd van de SKX-collectie, hadden beide modellen zoveel overeenkomsten dat je ze eigenlijk niet los van elkaar kon zien. Met de introductie van drie SKX Sports GMT-horloges, in 2022, gaf Seiko eindelijk toe dat de SKX toch echt een voorouder is van de recente Seiko 5 Sports-collectie.

Dit jaar breidt het Japanse horlogemerk de Seiko 5 Sports-collectie uit met vier 38mm-modellen. Voorheen waren de Seiko 5 horloges alleen verkrijgbaar met een kastdiameter van 42,5 mm. Met de introductie van een kleinere variant maakt Seiko de sportieve collectie toegankelijk voor vrijwel iedereen. Een leuk weetje: de SKX007 en SKX009 hebben ook een klein broertje, namelijk de SKX013. Deze heeft een kastdiameter van 37 mm.

Vier coole Seiko 5 Sports horloges met compacte afmetingen

De afgelopen jaren heeft Seiko wel tientallen 5 Sports horloges geïntroduceerd. Hierdoor is er een ruime keuze uit verschillende wijzerplaatkleuren, horlogebanden en bezel designs. Echter, door de kastdiameter van 42,5 mm waren deze horloges vooral geschikt voor mannen met wat grotere polsen. Gelukkig behoort dit nu tot de verleden tijd, en kan men kiezen uit vier coole 38 mm horloges. Er is een keuze uit een zwarte, oranje, crèmekleurige en mintgroene wijzerplaat.

Verder zijn alle kenmerkende elementen van de Seiko 5 Sports intact gebleven:

  • Bezel met 5 minuten intervallen, waarbij de 10 minuten worden aangeduid met een cijfer.
  • De kroon is gepositioneerd bij 4 uur.
  • De kroon beschikt over kroonbeschermers.
  • De wijzers en indexen zijn rijkelijk voorzien van lichtgevend Lumibrite-materiaal.
  • De achterzijde is voorzien hardlex glas.
  • Horloges beschikken over een dag- en datumaanduiding.
  • Waterbestendigheid van 100 m (10 bar), wat betekent dat je ermee kunt zwemmen en snorkelen.

Een betrouwbaar uurwerk

De Seiko 5 Sports 38mm-versies zijn net als hun grotere familieleden voorzien van het automatische 4R36-uurwerk. Wanneer het uurwerk volledig is opgeladen heeft het een energiereserve van 41 uur. Het tikgetal per uur bedraagt 21.600. Het betrouwbare uurwerk wordt volledig vervaardigd in de werkplaatsen van Seiko.

Verkrijgbaarheid en prijs

Alle vier de horloges zijn op het moment van schrijven te pre-orderen voor een verkoopprijs van €350. Op zich is dit een bijzondere prijsstelling, aangezien de grotere varianten een prijskaartje hebben van €310. Vanaf mei 2023 zullen de Seiko 5 horloges daadwerkelijk leverbaar zijn. Bezoek de website van Seiko voor meer informatie.

Categories

Geen categorie

Tags

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x