Skip to content

De 10 leukste bijnamen van Rolex horloges

Over horloges praten met een coole of juist gekke bijnaam is veel leuker dan praten over horloges met een bepaalde referentie. Er bestaan wel tientallen bijnamen van Rolex horloges. Deze bijnamen zijn ontstaan door uiteenlopende redenen. Zo zijn er bijnamen ontstaan door het design of doordat een bekend persoon het horloge heeft gedragen. In dit artikel hebben wij de 10 leukste Rolex bijnamen voor jou geselecteerd.

Rolex Submariner James Bond
Acteur legende Sean Connery droeg een Rolex Submariner met referentie 6538 als 007 in de film Dr. No (1962). De Rolex Submariner was het allereerste horloge dat gedragen werd door James Bond. Vanaf dat moment staat de Submariner met referentie 6538 bekend als de Rolex James Bond. James Bond droeg hetzelfde model ook tijdens zijn missies in de films From Russia with Love (1963) en Goldfinger (1964).

Rolex GMT Batman & Batgirl
Rolex bracht in 2013 de GMT-Master II met referentie 116710BLNR uit. De Rolex GMT-Master II horloges hebben een zwart/blauwe bezel. In combinatie met de donkere wijzerplaat kreeg dit model als snel de bijnaam Batman. De zwarte en blauwe kleuren zijn namelijk ook kenmerkend voor de eerste pakken van Batman. Vaak worden andere modellen – ook van andere merken – die voorzien zijn van een zwart/blauwe bezel ook ‘Batman’ of ‘the Dark Knight’ genoemd.

In 2019 lanceerde Rolex de GMT-Master II met referentie 126710BLNR ter vervanging van de Batman GMT. Met behoud van alle eerdere kenmerken werd deze referentie geleverd met een Jubilee horlogeband in plaats van een Oyster band. Doordat het horloge hierdoor een elegantere uitstraling kreeg noemde de Rolex fans dit model al snel de Batgirl.

Rolex Submariner Kermit
In 2003 introduceerde Rolex – ter ere van de 50ste verjaardag van de Rolex Submariner – een opmerkelijk model. Rolex voegde een felgroene bezel toe aan referentie 16610. Hiermee was de Kermit geboren met referentie 16610LV. Voor wie de Muppets niet kent is Kermit de groene kikker uit Sesamstraat. De Rolex Kermit is een zeer populair model bij de Rolex verzamelaars met zijn zwarte wijzerplaat en opvallende groende bezel.

Rolex Submariner Hulk
De groene Rolex Submariner uit 2010 met referentie 116610LV heeft de coole bijnaam de Hulk gekregen. De Rolex Submariner kreeg deze Marvel superhelden naam door zijn groen kleurige wijzerplaat en bezel. Hoewel de kastdiameter hetzelfde is als andere Submariner modellen beschikt dit model over een zogeheten “Rolex Super Case”, wat betekent dat de lugs en kroonbeschermer breder zijn dan normaal. Dit past natuurlijk perfect bij de Rolex Hulk. Nu nog een bijpassende paarse horlogeband erbij zoeken en de match is helemaal compleet!

Rolex Submariner Smurf
De Rolex Smurf met referentie 116619 is een van de duurdere Submariner modellen. De Rolex Smurf werd geïntroduceerd in 2008 en heeft deze bijnaam te danken aan zijn felblauwe wijzerplaat en bezel. Dit model brengt menig horlogeliefhebber weer terug naar de tijd dat ze voor de buis smurfen aan het kijken waren. Verder valt het model op met zijn 18-karaats witgouden kast en band. Het model wordt niet meer geproduceerd en is daardoor zeer gewild.

Rolex GMT Pepsi & Pussy Galore
Een van de meest populaire Rolex bijnamen is de Pepsi. De Pepsi verwijst naar de GMT-Master of GMT-Master II modellen met een blauw/rode bezel. De allereerste GMT-Master dateert uit 1954 met referentie 6542. De Rolex GMT-Master werd gemaakt naar aanleiding van een verzoek van Pann Am Airlines. Zij wilden graag horloges hebben die twee tijdzones konden weergeven tijdens trans-Atlantische vluchten. De eerste GMT-Master werd geleverd met een blauw/rode bezel. Dit maakt de GMT Pepsi een van de oudste Rolex bijnamen. Vaak wordt de bijnaam Pepsi ook gebruikt bij andere horloges die voorzien zijn van een blauw/rode bezel.

Een ander leuk feitje is dat de originele GMT Master werd gedragen in de James Bond film Goldfinger uit 1964, gespeeld door actrice Honor Blackman, een schurk genaamd ‘Pussy Galore’. Zo kreeg de GMT-Master met referentie 6542 ook de bijnaam Pussy Galore.

Rolex Daytona Paul Newman
De Rolex Daytona van Paul Newman is het duurste Rolex horloge dat ooit op een horlogeveiling is verkocht. De Paul Newman Daytona werd in 2017 verkocht voor een bedrag van maar liefst $17,7 miljoen tijdens een Phillips veiling in New York! Het was eigendom van Hollywood-acteur Paul Newman, daarom heeft dit Rolex-horloge de bijnaam. Acteur legende Paul Newman droeg de Daytona met referentie 6241 een groot deel van zijn leven.

De Daytona met referentie 6241 wordt gekenmerkt door zijn eigenzinnige design die verschilt van andere Daytona chronografen uit de jaren zestig en zeventig. De Paul Newman Daytona heeft een prachtige wijzerplaat bestaande uit drie kleuren: crèmewit, zwart en rood. Hoewel het grote publiek in die tijd de voorkeur gaf aan horloges met een meer klassieke uitstraling stopte Rolex de productie vroegtijdig van dit model. Hierdoor zijn deze horloges vrij zeldzaam en zeer waardevol voor verzamelaars.

Rolex Explorer II Polar
De Rolex Explorer II horloges werden vanaf de introductie alleen voorzien van een zwarte wijzerplaat. Toen Rolex, Explorer II horloges met een witte wijzerplaat introduceerde werd de bijnaam Polar al snel door de Rolex liefhebbers bedacht. De bijnaam Polar past perfect bij een collectie waar avontuur en actie voorop staat. De referenties met deze prachtige sneeuwachtige wijzerplaat zijn de: 16550, 16570, 216570 en 226570. Soms worden ze ook wel de Polar Explorer genoemd, of de Polar Explorer II.

Rolex Day-Date & Datejust Stella
De bijnaam ‘Stella’ verwijst naar Rolex Day-Date en Datejust horloges met een felgekleurde wijzerplaat voorzien van emaille lak. Hoewel er meerdere theorieën bestaan over het ontstaan van deze bijnaam is de meest aannemelijke theorie dat de bijnaam Stella afkomstig is van een in Zwitserland gevestigd bedrijf genaamd Stella. Dit bedrijf leverde aan Rolex felgekleurde wijzerplaten met speciale lakken en pigmenten. Stella wijzerplaten komen alleen voor bij de Rolex referenties 18xx en 18xxx.

Rolex Day-Date President
De Rolex President verwijst naar een geelgouden Day-Date, die beroemd werd nadat voormalig Amerikaans president Lyndon B. Johnson deze droeg. De Rolex Day-Date werd geïntroduceerd in 1956. Rolex promootte de Day-Date in die periode ook als de ‘presidential watch’. Een andere reden voor de bijnaam van de Day-Date is de benaming van de horlogeband. De stijl van de horlogeband heet namelijk de Rolex President band.

Voor diegene die de legendarische serie ‘The Sopranos’ heeft gezien weet misschien dat ook Tony Soprano een geelgouden Day-Date President droeg.

Categories

Geen categorie

Tags

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x