Skip to content

YEMA lanceert twee gelimiteerde Superman Bronze CMM.10 horloges via Kickstarter

Na 3 jaar ontwikkeling presenteert YEMA zijn nieuw manufactuur-uurwerk, de CMM.10. Het automatische uurwerk heeft een precisie volgens de chronometer-normen en een verbluffende energiereserve van maar liefst 70 uur! Daarnaast is het CMM.10-uurwerk bestand tegen magnetische velden en schokken.

Het Franse horlogemerk heeft onlangs via een Kickstarter-campagne twee gelimiteerde Superman Bronze-modellen gelanceerd die beide voorzien zijn van het innovatieve CMM.10-kaliber. De YEMA Superman Bronze horloges zijn verkrijgbaar in gradiëntblauw en gelakt zwart. Daarnaast kan men kiezen uit twee kastdiameters, 39 mm en 41 mm. Elk model heeft een oplage van slechts 1.948 exemplaren. Waarom exact dit aantal? 1948 was het jaar waarin Henry Louis Belmont het merk oprichtte.

De YEMA Superman Bronze CMM.10 in detail

In 2019 introduceerde YEMA de allereerste Superman met een bronzen kast. Het model was destijds bedoeld om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor  een oceanografische missie die gedurende meerdere jaren een familie van 30 potvissen uit de Indische Oceaan bestudeerde. Na het succes van deze wetenschappelijke missie werd in samenwerking met François Sarano, een beroemde Franse oceanograaf, het nieuwe Superman Bronze-model vormgegeven.

De bronzen kast heeft zowel een geborstelde als gepolijste afwerking, wat zorgt voor een unieke vintage uitstraling. Een bijkomend voordeel van het gebruik van brons, is dat het materiaal na verloop van tijd een zogeheten ‘’patina’’ ontwikkeld. Deze dunne corrosielaag zorgt ervoor dat elk model, afhankelijk van het gebruik en blootstelling aan weersomstandigheden, op een andere manier verouderd. Dit maakt elk model uniek.

Door het gebolde saffierglas is een blauwe of zwarte wijzerplaat met een helder ontwerp zichtbaar. De blauwe wijzerplaat heeft een kleurverloop van licht- naar donkerblauw. Net zoals de diepte van de oceaan. De andere wijzerplaat is zwart gelakt, wat ervoor zorgt dat je aandacht nog meer uitgaat naar alle andere eigenschappen, zoals de iconische Superman-wijzers. De zwaardvormige urenwijzer en de pijlvormige minutenwijzer worden ditmaal bijgestaan door een zogeheten lolly-pop secondewijzer. Alle drie zijn rijkelijk voorzien van Grade A Super-luminova. Hierdoor is de tijd zelfs in het donker nog goed af te lezen.

Het saffierglas aan de achterzijde onthult het nieuwe Franse CMM.10-uurwerk. De YEMA Superman zou geen Superman zijn als je het horloge niet zou kunnen dragen in het water. De waterbestendigheid van de bronzen Superman is 300m, waardoor je er gerust mee kunt zwemmen, snorkelen en duiken. Het nieuwe duo wordt geleverd met een rubberen FKM VITON®-horlogeband. Deze is ontworpen voor intensief gebruik onder extreme condities. De gesp is eveneens uitgevoerd in brons en zorgt voor de finishing touch.

Verkrijgbaarheid

De Kickstarter campagne loopt van 10 november tot en met vrijdag 17 november 2023. Beide horloges zijn dan verkrijgbaar voor €1.199 per stuk. Op het moment van schrijven is er al een bedrag van €974.476 opgehaald. Dit betekent dat het streefbedrag van €100.000 is behaald en daarmee de bronzen Superman-horloges zullen worden geproduceerd. De horloges zullen wanneer de gelimiteerde modellen zijn uitgeleverd toegevoegd worden aan het reguliere assortiment voor een prijs van €1.990.

Bezoek de website van YEMA of de website van Kickstarter voor meer informatie!

Categories

Geen categorie

Tags

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x