Skip to content

TAG Heuer staat stil bij het Jaar van de Draak met twee gelimiteerde Carrera-horloges

Vooruitlopend op het komende nieuwe maanjaar, dat de heerschappij van de draak inluidt, onthult de Zwitserse horlogemaker TAG Heuer een gelimiteerd duo ter ere van deze majestueuze gelegenheid. De Chinese Draak neemt een speciale plaats in in de Chinese cultuur. Het belichaamt waarden zoals traditie en charisma. Waarden die aansluiten bij de geest van TAG Heuer.

Tag Heuer Carrera “Year of the Dragon”

De stalen versie heeft een sunray-geborstelde zilveren wijzerplaat, terwijl de roségouden versie straalt met zijn sunray-geborstelde 18K 5N rosé-vergulde wijzerplaat. Het ontwerp van de achterzijde van de kast is volledig aangepast en onthult een draakfiguur rond het saffierglas. Eromheen staan speciale gravures om de beperkte oplage van het horloge aan te duiden, “Limited Edition” naast “One of 300” voor de stalen versie en “One of 50” voor de meer exclusieve 18K 5N rose gouden versie.

De horloges zijn versierd met gerhodineerde en 18K 5N roségoud vergulde uurmarkeringen, geaccentueerd door een weelderige rode lak. De opvallende azure-rode subwijzerplaten op 3 en 9 uur voegen een boeiend contrast toe met de wijzerplaat en weerspiegelen het zogeheten omgekeerde panda-ontwerp.

De centrale rood gelakte wijzer beweegt sierlijk over de wijzerplaat heen en vestigt de aandacht op het discrete maar toch belangrijke kalligrafische drakenkarakter op 6 uur. Dit embleem is niet alleen een eerbetoon aan de Chinese traditie, maar is ook een voorbeeld van de inzet van TAG Heuer om de erfgoed te eren binnen een eigentijds ontwerp.

Het uurwerk van het horloge, het Caliber Heuer 02, is zichtbaar door de prachtige “open” achterzijde van de kast. Het kaliber is in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd door TAG Heuer en biedt geweldige precisie en prestaties dankzij de verticale koppeling en het kolomwiel. De energiereserve bedraagt maar liefst 80 uur!

Een alligatorleren band in elegant rood complementeert de stalen en 18K 5N roségouden kast. De TAG Heuer Carrera Chronograph “Year of the Dragon” is verkrijgbaar vanaf 13 november 2023 bij TAG Heuer-boetieks en geselecteerde dealers. De stalen versie heeft een prijskaartje van €6.350, de gouden variant kost €22.750. Bezoek de website van TAG Heuer voor meer informatie!

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x