Skip to content

The Watch Lab repareert je horloge op een snelle en transparante manier

Als horlogeliefhebber weet jij als geen ander hoe vervelend het kan zijn als je favoriete horloge beschadigd of defect raakt. Het maakt niet uit of het een Japans Quartz-horloge betreft of een Zwitserse automaat: een defect horloge is altijd zonde.

Gelukkig zijn er een hoop gekwalificeerde horlogemakers te vinden in ons land. Helaas laat het reparatieproces nog wel vaak te wensen over. De consument moet het horloge naar een fysieke juwelier brengen, die het op zijn beurt weer opstuurt naar een reparateur. Vervolgens moet je wachten op een prijsopgave, en bij akkoord kan de reparatie enkele weken in beslag nemen. Als het horloge gerepareerd en retour is ontvangen door de juwelier, kun je weer op de fiets springen om hem op te halen. Al met al ben je zo twee maanden verder en kreeg je gaandeweg het proces pas een idee van de kosten. Kan dat niet anders?

Horlogereparatie door The Watch Lab

Ja dat kan anders, dachten ze bij The Watch Lab. The Watch Lab is een initiatief van Horloge & Sieraden Center Nederland, een bedrijf dat sinds 2011 al horloges repareert. Dit doen ze voornamelijk via de juwelier, maar sinds kort ook direct voor de consument via het online platform van The Watch Lab. Het doel – van dit initiatief – is om het laten repareren van een horloge eenvoudiger, transparanter en sneller te maken. Maar hoe?

Een online aanmeldproces

Natuurlijk is er niets mis met een bezoekje aan de juwelier (zeker niet wanneer ze ook een mooie horlogecollectie hebben). Toch hebben we daar niet altijd de tijd voor en dit kan je ervan weerhouden om een horloge überhaupt te laten repareren. The Watch Lab wil hier verandering in brengen door het proces zoveel mogelijk online te laten plaatsvinden.

Het repareren van een horloge gebeurt grofweg in 4 stappen:

 1. Het aanmelden van de reparatie
  Je kunt je horloge eenvoudig aanmelden via een online aanmeldproces. Hierin vink je aan wat er volgens jou mankeert aan je horloge. Je kunt ook aangeven of je het uurwerk wil laten servicen of de behuizing wil laten polijsten. Op basis van deze informatie krijg je gelijk een prijsindicatie, zodat je weet waar je ongeveer aan toe bent.
 2. Je horloge versturen of langsbrengen
  Als je niet geschrokken bent van de prijsindicatie, kun je jouw defecte horloge langsbrengen of opsturen. Je kunt er zelfs voor kiezen om het horloge veilig thuis of op je werk te laten ophalen. Eenvoudiger kan het niet!
 3. Een vrijblijvende prijsopgave
  Als de horlogemakers jouw horloge hebben ontvangen en geïnspecteerd, zullen ze een prijsopgave naar je opsturen. Uiteraard is dit nog geheel vrijblijvend. Pas na akkoord gaan de gecertificeerde horlogemakers aan de slag om jouw horloge te repareren.
 4. Je horloge is weer als nieuw!
  Omdat je horloge wordt gerepareerd door ervaren horlogemakers, weet je zeker dat hij weer perfect loopt en eventuele beschadigingen verholpen zijn. Na de reparatie kun je het horloge ophalen, of kosteloos naar je laten opsturen.

Nieuwsgierig geworden? Selecteer hier het merk van jouw defecte horloge en start het aanmeldproces.

Gun je horloge een tweede leven

Steeds meer mensen worden zich ervan bewust dat we met hetzelfde gemak producten aankopen en weer weggooien. Dat geldt niet alleen voor horloges, maar ook voor bijvoorbeeld elektronica en kleding. Zonde, en allesbehalve milieuvriendelijk. Gelukkig zijn vintage horloge binnen de horloge-community enorm populair, en worden oude horloges niet snel weggegooid.

Hopelijk draagt een initiatief als dat van de The Watch Lab eraan bij dat het laten repareren van een horloge voor steeds meer consumenten gangbaarder wordt. Zo belanden er minder uurwerkjes achter in de kast of in de prullenbak. Ieder horloge is immers ooit gemaakt om met trots gedragen te worden!

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x