Skip to content

De gelimiteerde Seiko 5 Sports Snoopy

Vrijwel iedereen is opgegroeid met de fictieve beagle, Snoopy. De witzwarte viervoeter komt voor in de Amerikaanse stripreeks Peanuts, die van 1950 tot 2000 werd gemaakt door Charles M. Schulz. De beste vriend van Snoopy is een klein geel vogeltje, genaamd Woodstock. Sinds 2015 heeft Snoopy zelfs een felbegeerde ster op de Hollywood Walk of Fame.

Nu, in 2023 verschijnt Snoopy op de wijzerplaat van een gelimiteerd Seiko 5 Sports horloge. De samenwerking tussen de Peanuts en Seiko heeft een bijzondere aanleiding. De Seiko 5 Sports collectie bestaat namelijk 55 jaar! Het is echter niet de eerste keer dat Snoopy te bewonderen is op een horloge. Eerder was het stripfiguur al te zien op horloges van merken als Omega, Swatch en Timex.

Seiko 5 Snoopy

De gelimiteerde SRPK25 (SBSA233) heeft op de witte wijzerplaat een afbeelding van Snoopy met een surfplank. Half verborgen achter zijn surfplank, tuurt Snoopy naar de zee. De bezelmarkeringen zijn uitgevoerd in een lettertype dat kenmerkend is voor Charles M. Schulz. De roestvrijstalen kast heeft een diameter van 38 mm.

De afwachtende houding van Snoopy was maar van korte duur! Op de achterzijde van de kast steelt Snoopy de show op zijn surfplank. Een leuk detail is dat de gebruikte Snoopy-illustraties getekend zijn door Schultz in het jaar 1963. Hét jaar waarin het allereerste Seiko 5 horloge werd gelanceerd. Rechtsboven de surfende Snoopy is duidelijk te zien dat het om een gelimiteerde uitgave gaat. Er zijn wereldwijd 8.900 exemplaren geproduceerd.

Verder is het Seiko 5 Sports-recept hetzelfde gebleven, waarbij de kroon net boven de 4 uur is gepositioneerd. Het horloge beschikt daarnaast over het bekende 4R36-uurwerk. Dit automatische uurwerk heeft een energiereserve van 41 uur. De Seiko 5 Snoopy wordt geleverd met een sportieve nylon horlogeband, waardoor het horloge heerlijk licht en comfortabel draagt. Iets wat absoluut een must is voor de zomermaanden.

De Seiko 5 Sport Snoopy is op dit moment te pre-orderen voor een verkoopprijs van €410. In juni worden de horloges daadwerkelijk geleverd. Bezoek de website van Seiko voor meer informatie.

Categories

Geen categorie

Tags

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x