Skip to content

Terug in de tijd met de Divers Sixty-Five Chronograph van Oris

Oris Divers Sixty-Five Chronograph

Onlangs lanceerde Oris een frisse uitvoering van de op het midden van de eeuw geïnspireerde Divers Sixty-Five Chronograph. Het duikhorloge met chronograaf complicatie zag voor het eerst het levenslicht in 2019. Hoewel Oris de afgelopen jaren vele nieuwe horloges toevoegde aan de Sixty-Five collectie, bleef het wat stil rondom het chronograaf-model. Gelukkig komt daar dit jaar verandering in.

De nieuwe Divers Sixty-Five heeft een kastdiameter van 40 mm en een zwartkleurige wijzerplaat. De afmeting is daarmee iets compacter geworden. Het model uit 2019 had namelijk een kastdiameter van 43 mm. Dit was voor vele horlogefans net wat te groot.

Een zwemhorloge en chronograaf in één

Het ontwerp weerspiegelt het allereerste duikhorloge van Oris dat in 1965 werd uitgebracht. Het design lijkt op het eerste oog ingetogen, maar verteld een rijk verhaal. De zwarte wijzerplaat in combinatie met de witte uurmarkeringen en wijzers zorgen voor zowel een klassieke als een sportieve uitstraling. Het plaatje wordt gecomplementeerd door de twee aanwezige chrono-drukknoppen en subwijzerplaten. De linker subwijzerplaat geeft de seconden weer, de rechter is een 30-minuten chrono-teller.

Een duikhorloge zou geen duikhorloge zijn als je er niet meer kunt zwemmen, snorkelen én duiken. Met een Divers Sixty-Five horloge om je pols hoef je je over de eerste twee water-activiteiten geen zorgen te maken. Het horloge heeft een waterbestendigheid van 100m (10bar). Dat betekent dat je er gerust mee kunt zwemmen en snorkelen. Duiken wordt niet aangeraden.

In de chronograaf tikt het automatische Oris 771-uurwerk. Dit uurwerk heeft een keurige energiereserve van 48 uur. Met een tikgetal van 28.800 per uur, zweven de wijzers met een mooie vloeiende beweging over de wijzerplaat. De roodkleurige rotor is een gaaf detail van het uurwerk. Helaas kun je deze alleen bewonderen als je de stalen achterkant van de kast openschroeft.

Verkrijgbaarheid

De Divers Sixty-Five is verkrijgbaar met een stalen of zwartlederen band. De lederen band is gemaakt van duurzaam hertenleer en is vervaardigd in samenwerking met het Zwitserse bedrijf, Cervo Volante. Het model in combinatie met een stalen band heeft een prijskaartje van €4.100. De lederen variant kost €200 minder. Beide modellen zijn vanaf september 2023 te bestellen. Bezoek de website van Oris voor meer informatie.

Categories

Geen categorie

Tags

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x