Skip to content

Seiko lanceert drie nieuwe Prospex Speedtimer horloges

De introductie van de Seiko Speedtimer in 1969 was een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de chronograaf. Het was een van ‘s werelds eerste automatische chronografen. De huidige generatie Speedtimer chronografen wordt nu uitgebreid met drie nieuwe creaties, waarvan het ontwerp de geest van de originele serie belichaamt.

Alle drie de horloges worden aangedreven door het Solar V192 uurwerk. Dit uurwerk biedt de volgende functies: een chronograaf van 60 minuten, een 24-uurs subwijzerplaat en een energie reserve indicator. Wanneer het uurwerk volledig is opgeladen heeft deze een energie reserve van maar liefst zes maanden!

Het design

Zoals het geval is met alle Speedtimer-chronografen, weerspiegelt elk detail van dit ontwerp de precisie die nodig is voor het meten van de verstreken tijd op het hoogste niveau. De secondewijzer van de chronograaf reikt tot aan de tachymetermarkeringen aan de rand van de wijzerplaat. De chronograaf minutenwijzer op zes uur en de middelste secondewijzer zijn beide in het rood, zodat de verstreken tijd duidelijk contrasteert tegen de wijzerplaat, en daarmee in één oogopslag kan worden afgelezen. Het datumvenster is tussen de indexen geplaatst, zodat de exacte tijd altijd eenvoudig af te lezen is.

De combinatie van geborstelde en gepolijste afwerkingen op de horlogeband en het gebogen saffierglas geeft de horloges een klassiek maar toch sportief gevoel. De dikte en het gewicht van de band zorgen voor stabiliteit en een hoog draagcomfort om de pols. De wijzerplaten hebben een ‘sunburst’ afwerking die voor een hoge leesbaarheid bij verschillende lichtinvallen zorgt.

Referentie SSC911 heeft een prachtige ‘Panda’ wijzerplaat in combinatie met donkere sub-wijzerplaten. De aluminium bezel is voorzien van een coole grijs/zwarte kleur. De Speedtimer met referentie SSC913 heeft een blauwe wijzerplaat met eveneens zwarte sub-wijzerplaten. Het horloge is daarnaast voorzien van de populaire blauw/rode Pepsi-bezel. De SSC915 heeft een zwarte wijzerplaat en is voorzien van een zwart/rode bezel, waarvan de bijnaam refereert naar de andere grote frisdrank fabrikant.

Verschillen met de eerder geïntroduceerde Speedtimers

Hoewel de Speedtimer modellen – geïntroduceerd in 2021 – goed ontvangen werden door horloge liefhebbers, heeft Seiko ervoor gekozen om een aantal design elementen te veranderen ten opzichte van de vier eerder gelanceerde Speedtimers met Solar uurwerk:

  • de nieuwere Speedtimers hebben een kastdiameter van 41.4mm (t.o.v. 39mm)
  • de nieuwere Speedtimers hebben een gladde wijzerplaat met ‘sunburst’ effect
  • de vorm en het materiaal van de bezel is gewijzigd
  • de vorm van de wijzers en uurmarkeringen is gewijzigd

Ben je benieuwd naar hoe de eerder uitgebrachte Speedtimers eruit zien? Lees dan ook eens dit artikel: Close-up: Seiko Prospex Speedtimer SSC817P1

Alle drie de horloges zijn vanaf november 2022 wereldwijd verkrijgbaar bij de Seiko Boetieks en geselecteerde partners voor een prijs van €700. Bezoek de website van Seiko voor meer informatie.

Categories

Geen categorie

Tags

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x