Skip to content

Seiko 5 Sports SRPK17: een ode aan het allereerste Seiko 5 Sports horloge uit 1968

Seiko 5 Sports SRPK17

De Seiko 5 Sports-collectie bestaat in 2023 maar liefst 55 jaar! Om deze bijzondere gelegenheid te vieren lanceert het Japanse horlogemerk dit jaar verschillende speciale Seiko 5 horloges. Ditmaal heeft Seiko ervoor gekozen om zijn allereerste Seiko 5 Sports horloge in het zonnetje te zetten. Het nieuwe 5-model met referentie SRPK17 is namelijk een her-creatie van referentie 6106-8120.

Referentie 6106-8120 werd in 1968 geïntroduceerd en was daarmee het allereerste Seiko 5 Sports horloge. Het sportieve horloge viel op met zijn bijzondere kastvorm. Daarnaast beschikte de Seiko 5-klassieker over een waterbestendigheid van 70m. De zwartkleurige wijzerplaat en bezel werden vergezeld met duidelijk afleesbare markeringen en wijzers. De roodkleurige secondewijzer en blauwkleurige Sports-aanduiding zorgden voor de sportieve puntjes op de i.

De terugkeer van het oude Seiko 5-logo

Veel Seikofans zullen na dit nieuws een klein vreugdedansje gaan doen. Het oude Seiko 5-logo keert namelijk terug op de wijzerplaat van de SRPK17. Ook de blauwkleurige Sports-aanduiding is gepositioneerd boven de 6-uur. Kortom, een echte ode aan de klassieker uit 1968!

De nieuwe Seiko 5 heeft een kastdiameter van 39,5 mm. Dit maakt het horloge voor vrijwel iedereen toegankelijk. Tijdens het ontwerpproces is er tevens rekening gehouden met de unieke look van de originele jaren zestig horlogeband. De band is voorzien van hedendaagse materialen en afwerkingen voor een zo’n goed mogelijke pasvorm. Zoals we gewend zijn van recente Seiko 5 horloges is ook dit model voorzien van een automatisch 4R36-uurwerk. Dit uurwerk heeft een energiereserve van 41 uur. Dat het uurwerk, daarnaast beschikt over 25 jewels, is duidelijk te zien op de wijzerplaat. Het tonen van het aantal jewels op de wijzerplaat werd in de jaren zestig en zeventig veel gedaan.

De nieuwe SRPK17 heeft een oplage van 15.555 exemplaren en is daarmee beperkt verkrijgbaar. De dichte achterzijde van de horlogekast is gegraveerd met “Limited Edition” en het betreffende serienummer. Het horloge wordt geleverd in een speciaal ontworpen Seiko 5 Sports verpakking. De SRPK17 is verkrijgbaar vanaf juli 2023 voor een verkoopprijs van €410.

Naast referentie SRPK17 introduceert Seiko nog drie andere horloges die een eerbetoon zijn aan de ontwerpen en kleuren van de eerste Seiko 5 Sports-collectie. Deze horloges zijn echter niet gelimiteerd en zullen standaard verkrijgbaar zijn. Bezoek de website van Seiko voor meer informatie.

Categories

Geen categorie

Tags

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Wil je graag meer te weten komen over het gelimiteerde Seiko 5 horloge met referentie SRPK17? Lees dan ook eens dit artikel: Seiko 5 Sports SRPK17: een ode aan het allereerste Seiko 5 Sports horloge uit 1968 […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x