Skip to content

Oris Big Crown Waldenburgerbahn limited edition

Het Zwitsers horlogemerk Oris introduceert een gelimiteerd Big Crown model met slechts 1.000 exemplaren, om de Waldenburgerbahn – een historische spoorweg – te eren die zowel mensen als welvaart bracht naar de Waldenburg-vallei, de plaats waar Oris al meer dan 100 jaar is gevestigd.

De geschiedenis van Oris is anders dan dat van vele andere Zwitserse horlogemerken. Het verhaal van Oris begon in 1904 met twee horlogemakers, Paul Cattin en Georges Christiaan. Het duo was gevestigd in het hart van horlogeplaats Le Locle, maar in plaats van daar hun bedrijf uit te bouwen, trokken ze naar het westen richting Bazel. Daar vestigden zij zich in Hölstein, een klein dorpje in de prachtige Waldenburg-vallei.

Hun beslissing was voor een groot deel te danken aan de Waldenburgerbahn, een spoorweg die in 1880 werd geopend en daarmee de vallei goed bereikbaar maakte. De 13,1 kilometer lange spoorlijn loopt van Liestal naar Waldenburg, met haltes in Bubendorf, Hölstein, Niederdorf en Oberdorf. Een route waar niet veel later de fabriek van Oris zich zou vestigen. “De Waldenburgerbahn heeft Hölstein en Oris verbonden met de wereld”, zegt Andreas Büttiker, CEO van BLT Baselland Transport AG. “De WB was en is de levensader van de vallei. In de 19e eeuw voedde het de industriële ontwikkeling en de oprichting van talrijke, innovatieve bedrijven, vooral in uurwerken en precisietechniek. Oris staat net als de WB voor betrouwbaarheid, kwaliteit en innovatie.’’

Met trots lanceert Oris dan ook het gelimiteerde Big Crown Pointer Date horloge, ter gelegenheid van de recente upgrade die de historische spoorlijn heeft gekregen. Bijna 18 maanden lang is er gewerkt aan de Waldenburgerbahn. Vanaf december kunnen vele medewerkers van Oris de spoorlijn weer gaan gebruiken. Oris probeert haar medewerkers hierin zoveel mogelijk te stimuleren, om zo een steentje te kunnen bijdragen aan het emissie reductieplan.

Oris Big Crown Waldenburgerbahn

Het Big Crown model werd voor het eerst geïntroduceerd in 1938, en is sindsdien constant in productie. De tijdloze Big Crown is dus een essentieel stuk in de geschiedenis van Oris, net als de Waldenburgerbahn. Daarnaast is het zeer aannemelijk dat geen enkel horloge vaker over Waldenburgerbahn heeft gereden dan de Oris Big Crown. Het is dan ook niet meer dan logisch dat ervoor gekozen is om de Waldenburgerbahn te eren met een gelimiteerde Oris Big Crown.

De Big Crown heeft een roestvrijstalen kast van 40 mm en een fluted (geribbelde) bezel. Door het koepelvormige saffier glas zie je een prachtige zwarte wijzerplaat met grote Arabische cijfers voorzien van lichtgevend materiaal. Een gave knipoog naar de Waldenburgerbahn is de spoorbaan-achtige minuten-schaal. Kenmerkend voor een Pointer Date is de rood getipte wijzer die naar de rondlopende datumschaal wijst.

Het gelimiteerde horloge wordt aangedreven door het Oris 754 uurwerk. Dit automatische uurwerk heeft een energiereserve van 38 uur. De finishing touch? Een gegraveerde achterkant van de kast met de oude Waldenburgerbahn locomotief en het unieke nummer van het horloge. De Big Crown wordt geleverd met een duurzame bruinkleurige band van hertenleer, en is verkrijgbaar voor een prijs van €2.100. Bezoek de website van Oris voor meer informatie.

Categories

Geen categorie

Tags

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x