Skip to content

Op veler verzoek komt de populaire MeisterSinger Perigraph in een 38 mm versie

De introductie van de allereerste Perigraph vond ongeveer 20 jaar geleden plaats. Sindsdien is het één van de meest succesvolle series van MeisterSinger. Het opvallende design met de zichtbare datumschijf is zelfs bekroond met de gerenommeerde ‘’Red Dot Design Award’’ en de ‘’Good Design Award’’. Vanaf nu past het populaire MeisterSinger-model om elke pols. Het Duitse horlogemerk heeft namelijk een 38 mm versie gelanceerd tijdens het Inhorgenta-evenement in München (2023). Voorheen was de Perigraph alleen verkrijgbaar met een kastdiameter van 43 mm.

‘’Het was een voor de hand liggende keuze om de Perigraph te voorzien van een kleiner democratisch formaat voor de wat smallere pols. Simpelweg omdat het succesvolle 43 mm model niet om iedere pols past. De kleinste details moesten fijn uitgebalanceerd worden om dezelfde geweldige visuele ervaring te creëren.’’

Oprichter en directeur Manfred Brassler

MeisterSinger Perigraph 38 mm

De 38 mm Perigraph trapt af in drie kleuren. De klassieke MeisterSinger huiskleuren – ivoor en ‘’sunburst’’ blauw – mochten hierbij niet ontbreken. Daarnaast is er een bijzonder elegante versie toegevoegd, met een hoogglans witte wijzerplaat en gouden accenten. Zoals we van de Perigraph gewend zijn is de datumschijf volledig zichtbaar en geeft het de wijzerplaat een bepaalde structuur en diepte. De huidige datum is af te lezen bij de kleine pijl op 12 uur.

Om niet alleen een kleinere diameter maar ook een vlakkere constructie te garanderen, wordt de 38 mm Perigraph aangedreven door het Zwitserse SW300-uurwerk. Met zijn lage bouwhoogte van slechts 3,6 mm is de SW300 1 mm platter dan de SW200. Het automatische uurwerk heeft daarnaast een hogere energiereserve van 42 uur.

De Perigraph-horloges met de blauwe en witte wijzerplaat worden geleverd met een cognaclederen horlogeband met krokoprint. De ivoren variant wordt geleverd met een bruinlederen band met krokoprint. Alle drie modellen zijn verkrijgbaar voor een verkoopprijs van €2.190. Bezoek de website van MeisterSinger voor meer informatie.

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] De Perigraph wordt al meer dan 20 jaar beschouwd als een iconisch model in de collectie van MeisterSinger. Het horloge heeft – met zijn zichtbare datumschijf – een ongebruikelijke manier om de datum weer te geven. Het design bleef niet onopgemerkt en won – net als de Bell Hora – de ‘’Red Dot Design Award’’ en tevens de Good Design Award. Naast de krachtige 43 mm variant presenteert MeisterSinger nu voor het eerst de Perigraph in een platte 38 mm kast voor de slanke arm. Lees meer over dit model via deze link. […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x