Skip to content

Een nieuwe MeisterSinger Bell Hora met zonovergoten blauwe wijzerplaat

MeisterSinger trekt opnieuw de aandacht tijdens het Inhorgenta-evenement in München (2023). Het horlogemerk pakt niet alleen uit met zijn huidige collectie, maar presenteert ook een aantal nieuwe creaties. Één daarvan is de Bell Hora met een zonovergoten blauwe wijzerplaat. Voordat wij verder inzoomen op dit nieuwe model, blikken wij eerst terug op het ontstaan van het muzikale uurwerk.

Een nieuwe toon in de horlogewereld

MeisterSinger ontleent zijn naam aan het operastuk “Die Meistersinger von Nürnberg” van Richard Wagner. In zijn opera vertelt Wagner het verhaal van een zangwedstrijd. Degene die het beste een nieuwe noot kon slaan, werd gekroond tot MeisterSinger. MeisterSinger heeft zeker een nieuwe toon gezet in de wereld van horloges met zijn unieke horloges met één wijzer. De Bell Hora maakt dit hoorbaar met een helderklinkende ‘’Sonnerie au Passage’’ op het hele uur.

De eerste overwegingen voor een eigen uurwerk met slagmodule gaan terug tot 2016, toen MeisterSinger de laatste hand legde aan de eerste tekeningen voor een heel ander horloge: de Salthora met springend uur. Bij de Salthora wordt in het venster bij de 12-uurmarkering het juiste uur weergegeven. Als de wijzer de 12 raakt verspringt het uur. Manfred Brassler, oprichter en directeur, herinnert zich: ‘’Destijds merkte onze horlogetechnicus op: we zouden het uur ook kunnen laten klinken in plaats van te springen. We kwamen jaren later op dit idee terug..’’.

Verfijnde moduleopbouw

Frank Stelzer, een gepassioneerd horlogemaker, is altijd al gefascineerd geweest door het weergeven van de tijd op een akoestische manier. Na de succesvolle introductie van het springuur in de Salthora kwam MeisterSinger terug op het idee om de energie van de ontgrendelingshendel op een andere manier te gebruiken.

‘’In plaats van een uurschijf aan te drijven, moet de ontgrendelingshendel een soort bel of klankvork raken. Dit zou bovenaan elk uur een geluid produceren dat de drager van de klok onopvallend zou waarschuwen dat er een nieuw uur begon’’

Frank Stelzer

Tegenwoordig tikt het automatische kaliber MS Bell met de door MeisterSinger ontwikkelde slagwerkmodule in de Bell Hora. Binnen 60 minuten verzamelt het uurwerk de energie voor een nauwkeurige, goed gedoseerde slag tegen de klankvork achter de wijzerplaat. De slagwerkmodule kan worden ontkoppeld met de drukknop boven de kroon; het horloge blijft dan stil.

Een nieuwe Bell Hora tijdens de Inhorgenta in München

De MeisterSinger Bell Hora heeft – sinds de lancering in 2021 – veel aandacht getrokken met zijn ongewone complicatie. Het Duitse horlogemerk ontving hiervoor zelfs de gerenommeerde ‘’Red Dot Design Award’’. Dit jaar breidt MeisterSinger de serie uit met een blauwe variant. De blauwe wijzerplaat heeft een zogeheten sunburst-effect, waardoor het horloge op een prachtige manier speelt met het licht. De cijfers en de bel zijn uitgevoerd in een elegante gouden kleur.

De edelstalen kast heeft een diameter van 43 mm en een waterbestendigheid van 50 m. De wijzerplaat is afgewerkt met gewelfd saffierglas. Het horloge is voorzien van het Zwitserse Sellita SW200-uurwerk. Dit uurwerk heeft een energiereserve van 38 uur. De nieuwe Bell Hora wordt geleverd met een bruinlederen horlogeband met krokoprint, en zal verkrijgbaar zijn voor een verkoopprijs van €3.890. Bezoek de website van MeisterSinger voor meer informatie.

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] De Bell Hora heeft sinds zijn lancering – in 2021 – veel aandacht getrokken met zijn ongewone complicatie: de uurslag “Sonnerie au Passage”. MeisterSinger ontving zelfs de gerenommeerde ‘’Red Dot Design Award’’ voor het uitzonderlijk design. Dit jaar breidt MeisterSinger zijn helder klinkende familie uit met een elegante versie waarbij de wijzerplaat voorzien is van een zonovergoten blauwe kleur. De cijfers en de afbeelding van de klok zijn te zien in fijn goud. Lees meer over dit model via deze link. […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x