Skip to content

Omega Speedmaster X-33 Marstimer

De nieuwe Omega Speedmaster X-33 Marstimer is alles wat de naam doet vermoeden. De makers van het eerste horloge dat op de maan werd gedragen, hebben geanticipeerd op de volgende grote sprong. De nieuwe Speedmaster is in samenwerking met de European Space Agency (ESA) ontworpen, en kan elk moment op planeet Aarde en Mars meten.

De nieuwe Marstimer is voorzien van Omega’s 5622 Quartz uurwerk. Dit uurwerk is zeer betrouwbaar en nauwkeurig, en kan de vele digitale en analoge functies snel en efficiënt verwerken. De unieke chronograaf heeft een kastdiameter van 45 mm, en is gemaakt van titanium klasse 2. Het robuuste horloge kan tijden en tijdzones volgen, van onze eigen wereld en de mysterieuze rode planeet. Omega’s Marstimer is ontwikkeld om de ruimte wetenschappers met een reeks van waardevolle hulpmiddelen te helpen.

De functies

De vele functies zijn ontwikkeld onder een door ESA gepatenteerde licentie, en omvat onder andere een MTC-functie om de sol-datum en -tijd van Mars op de nulmeridiaan te kunnen volgen, rekening houdend met het feit dat een dag op Mars 39 minuten langer is dan op aarde. Een andere coole functie is het zonnekompas, om het ware noorden op planeet Aarde en Mars te vinden. Dragers van de Marstimer hebben ook toegang tot de applicaties die beschikbaar zijn op de traditionele Speedmaster Skywalker X33, zoals MET (Mission Elapsed Time), PET (Phase Elapsed Time), allerlei alarmen en de eeuwigdurende kalender.

Het design

Het horloge zit niet alleen boordevol met functie’s, maar het ziet er ook nog eens enorm futuristisch en gaaf uit. De klassieke zwarte wijzerplaat vormt een contrasterende achtergrond voor de meerdere analoge en digitale metingen. De symbolen van de Aarde en Mars maken het eenvoudig om te onderscheiden welke specifieke functies in gebruik zijn. Om de wijzerplaat cirkelt een bezel van oxaalachtig geanodiseerd aluminium in een rode hematietkleur, die doet denken aan het kenmerkende stof van Mars. Deze opvallende kleur is ook deels aanwezig op de secondewijzer, die een zwart naar rood verloop heeft.

Als je het horloge omdraait, zie je in reliëf het beroemde Seahorse-logo met de Speedmaster-tekst. Deze worden omcirkeld door de woorden Speedmaster X-Marstimer X-33, ESA getest en gekwalificeerd.

Voor president en CEO, Raynald Aeschlimann, was het ontwikkelen van de Marstimer een must voor een horlogemerk wat ruimtevaart in zijn DNA heeft stromen.

“Iedereen die geïnteresseerd is in de ruimte, of zelfs sciencefiction, is geobsedeerd door Mars. Het heeft zoveel nieuwsgierigheid opgewekt, en zoveel ongelooflijke verhalen. We hebben zelfs een naam gecreëerd voor zijn denkbeeldige bewoners. Het is zo dichtbij en toch zo ver. We verlangen ernaar om over het oppervlak te lopen. Om hier op aarde te zijn en zijn bewegingen te kunnen volgen, geeft de term uurwerk een geheel nieuwe betekenis. Ik ben heel blij met deze nieuwe toevoeging aan de beroemde Speedmaster-familie.”

Raynald Aeschlimann

Voor diegene die de titanium band wilt vervangen, wordt de Marstimer ook geleverd met een speciale NATO-band en bandwisseltool. Deze zijn opgenomen in de speciale horlogerol. Hoewel een bemande missie naar de rode planeet nog jaren kan duren, is de Speedmaster X-33 Marstimer nu verkrijgbaar bij meerdere locaties op aarde. De verkoopprijs bedraagt ongeveer €6.000. Bezoek de website van Omega voor meer informatie.

De Speedmaster Marstimer is een must voor professionals, ruimtefans en gepassioneerde verzamelaars.

Speedmaster Marstimer video

Categories

Geen categorie

Tags

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x