Skip to content

Een Certified Pre-Owned Rolex-horloge kopen

Rolex biedt binnenkort de mogelijkheid om – via zijn officiële retailers – pre-owned horloges te kunnen kopen die gecertificeerd zijn als authentiek. Daarnaast staat het merk garant voor de kwaliteit. De gecertificeerde pre-owned Rolex horloges voldoen aan de exacte kwaliteitscriteria van het merk en beschikken over twee jaar internationale garantie, geldig vanaf de datum van wederverkoop.

De gecertificeerde pre-owned horloges zullen in eerste instantie vanaf begin december 2022 verkrijgbaar zijn bij Bucherer-boetieks in de volgende zes landen: Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. Vanaf het voorjaar van 2023 zullen ook andere officiële Rolex-retailers de mogelijkheid krijgen om deel uit te maken van dit programma. In Nederland zal dat waarschijnlijk Schaap & Citroen zijn.

Wat houdt het Rolex Certified Pre-Ownedprogramma precies in?

Het nieuwe Certified Pre-Owned-programma maakt het mogelijk om tweedehandse Rolex horloges aan te schaffen die het merk zelf gecertificeerd en gecontroleerd heeft. Het doel is om een meerwaarde te bieden aan het bestaande aanbod van tweedehandse Rolex-horloges.

Rolex staat garant voor de duurzaamheid van zijn producten. Dankzij de extreem strenge kwaliteitsnormen produceert het Zwitserse merk horloges met de langst mogelijke levensduur. Rolex wil daarom het tweede leven van zijn horloges begeleiden die al op de markt circuleren, met het oog op het behoud, het onderhoud en de garantie. De authentieke tweedehandse horloges bieden horlogeliefhebbers ook een tastbare en onmiddellijke kans om deel uit te maken van de wereld van Rolex.

Omdat Rolex-horloges gemaakt zijn om lang mee te gaan, leven deze horloges vaak meerdere levens.

Komen alle tweedehandse Rolex-horloges in aanmerking?

Alleen Rolex-horloges die minstens drie jaar oud zijn – op het moment dat ze worden doorverkocht door een officiële retailer – komen in aanmerking voor  het Rolex Certified Pre-Owned-programma.

Het horloge zal geleverd worden met een speciaal Rolex Certified Pre-Owned-plaatje. Deze Rolex-tag symboliseert de gecertificeerde status. De Rolex Certified Pre-Owned garantiekaart bevestigt officieel dat het horloge authentiek en gecontroleerd is. Deze kaart draagt de woorden “Certified Pre-Owned” en dient als een officieel certificaat van echtheid. Naast de Rolex-tag en het garantiebewijs ontvangt de koper een apart hoesje, onderhouds­boekje en garantieboekje.

Nog een aantal vragen zijn onbeantwoord

Afgezien van de potentiele inkomsten en de groeiende markt van pre-owned horloges kun je je afvragen wat de echte motivatie is van Rolex om de tweedehandsmarkt te betreden. Misschien ligt het antwoord al in bovenstaande tekst, en wil Rolex zijn horloges voor een breder publiek toegankelijk maken. Wellicht heeft de groeiende ‘grijze markt’ ook invloed gehad op de weg die Rolex nu is ingeslagen. Het criterium dat een horloge minstens drie jaar oud moet zijn om in aanmerking te kunnen komen voor het programma, betekent een doorn in het oog voor veel handelaren die hun geld verdienen met het ‘flippen’ van gewilde en schaarse Rolex-horloges. Echter blijft er nog steeds een markt over voor deze handelaren.

Een andere belangrijke vraag die nog onbeantwoord blijft, maar waar we snel een antwoord op zullen krijgen, is voor welke prijzen de gecertificeerde Rolex horloges verkrijgbaar zullen zijn. Uiteindelijk, als de verkoopprijzen ver boven de prijzen van (grijze) dealers komen te liggen, is het de vraag of de consument bereid zal zijn hiervoor te betalen. Natuurlijk krijgen ze daar wel een stuk merkbeleving voor terug.

Wordt vervolgd..

Bezoek de website van Rolex voor meer informatie.

Categories

Geen categorie

Tags

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x