Skip to content

De terugkeer van de ZENITH DEFY A3691

Het jaar 1969 zal voor altijd herinnerd worden als een belangrijk keerpunt voor ZENITH. Het Zwitserse horlogemerk onthulde niet alleen de El Primero, maar introduceerde ook de DEFY-horlogecollectie. ZENITH nam een krachtig standpunt in tegen de opkomst van Quartz-horloges, die de traditionele horlogemakerij in gevaar dreigden te brengen. ZENITH hield zijn rug recht en creëerde een DEFY-collectie met een bijzonder scherp ontwerp, en een robuustheid waar vele horloges niet aan konden tippen. Een van de eerste modellen van de DEFY-collectie was de A3642, en had toepasselijk de bijnaam “bankkluis” of “kluis”. Ongeveer twee jaar later bouwde ZENITH voort op dit gedurfde ontwerp en introduceerde het nieuwe horloges met kleurrijke wijzerplaten, waaronder referentie A3691 met een dieprode wijzerplaat.

Vorig jaar liet ZENITH, voor een korte duur, referentie A3642 terugkeren als gelimiteerd model, met een oplage van slechts 250 exemplaren. Dit was de allereerste keer dat er een DEFY-horloge opnieuw tot leven werd gewekt. Nu is referentie A3691 aan de beurt. Gelukkig komt dit model permanent in het assortiment, want het horloge is werkelijk een plaatje!

ZENITH DEFY Revival A3691

De DEFY Revival A3691 is in details gereproduceerd met behulp van de historische ontwerpplannen. Vrijwel alle details en unieke ontwerpelementen, die het allereerste DEFY-horloge zo populair maakten, komen terug in het nieuwe model:

  • een gefacetteerde achthoekige kast
  • een veertien-zijdige bezel
  • een diep glanzende rode wijzerplaat met een prominent vigneteffect dat donkerder wordt naar de randen toe
  • vierkante uurmarkeringen met horizontale groeven
  • de iconische Gay Frères stalen “ladder” horlogeband

In feite zijn de enige verschillen tussen de Revival en zijn voorouder het saffierglas, de achterzijde en het lichtgevend materiaal dat aangebracht is op de wijzers. De waterbestendigheid van 30ATM (300 meter) is ook hetzelfde gebleven ten opzichte van het origineel.

Het uurwerk

Aan de binnenzijde van het horloge is er een ander verschil op te merken. In plaats van een solide achterzijde met de vierpuntige ster, is de achterzijde van de DEFY Revival A3691 ditmaal voorzien van saffierglas. Door het glas is het automatische Elite 670-uurwerk te bewonderen. Dit uurwerk heeft een energiereserve van 50 uur, en een tikgetal van 28.800 per uur.

Zoals eerder al aangegeven is de DEFY Revival A3691 geen gelimiteerd model, en komt deze vast in het assortiment van ZENITH. Het horloge is verkrijgbaar bij ZENITH-winkels, alsook officiële retailers. De verkoopprijs bedraagt €7.500. Bezoek de website van ZENITH voor meer informatie.

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x