Skip to content

De terugkeer van de TAG Heuer Carrera Skipper

TAG Heuer Carrera Skipper horloge

De decennialange geschiedenis van TAG Heuer in de sport is nogal omvangrijk te noemen. Zo was het Zwitserse horlogemerk – de tijdwaarnemingspartner –  bij motorracen, skiwedstrijden, paardenrennen en vele disciplines van de Olympische spelen. Toch, was het een totaal andere sport die zorgde voor de introductie van één van TAG Heuer’s meest iconische modellen, de felgekleurde Carrera “Skipper”. De sport die hier verantwoordelijk voor was, was de zeilsport. Een competitieve wereld waarin meters lange jachten strijden om de eerste plek op het water.

De Carrera Skipper was ooit een populair horloge bij zowel amateurzeilers als professionele zeilers. Het TAG Heuer model werd in verschillende series van 1968 tot 1983 geproduceerd. Nu, precies 40 jaar nadat de Skipper uit het TAG Heuer-assortiment verdween, keert het geliefde model weer terug. Hoewel latere versies van de Skipper de Autavia-kast gebruikten,  waren de allereerste exemplaren (waarvan er slechts 300 gemaakt zijn) gebaseerd op de gevierde Carrera-chronograaf.

De kenmerken van de nieuwe Carrera Skipper

De nieuwe generatie Skipper-horloges zijn afgeleid van de recent gelanceerde “glassbox’’ Carrera. Door het ontbreken van een omlijsting loopt het glas hierbij door tot aan de uiterste rand van de kast. Dit in combinatie met de ingenieuze “curved flange’’ wijzerplaat zorgt voor een uitstekende leesbaarheid onder vrijwel alle omstandigheden. Zo’n hoge mate van leesbaarheid is uitermate belangrijk tijdens cruciale zeilwedstrijden, waar zeilsporters heen en weer worden geslingerd en meermaals een plons water over zich heen krijgen.

De Skipper-chronograaf is daarnaast voorzien van een elegante kast met een diameter van 39 mm. In de kast tikt het automatische TH20-06 uurwerk. Dit uurwerk heeft een verbluffende energiereserve van maar liefst 80 uur! Het horloge wordt geleverd met een hoogwaardige en duurzame textielband. Hoewel de nieuwere Skipper een enorme update heeft gekregen op het gebied van technologie, heeft TAG Heuer geprobeerd om qua design zo dicht mogelijk bij het origineel te blijven.

De geborstelde wijzerplaat van de Skipper heeft een onderscheidend en kleurrijk karakter, met een Carrera-blauwe kleur (een kleurtoon die aanvankelijk was geïnspireerd op de zee) en scherp contrasterende sub-wijzerplaten. De 12-uursteller heeft een groenblauwe kleur en de 15-minutenteller bestaat uit de kleuren  groenblauw, groen en oranje. De groenblauwe kleur is geïnspireerd op het dek van racejacht “Intrepid’’.  De Intrepid is een racejacht van 12 meter dat de America’s Cup won in 1967 en 1970. Om de winst van het beroemde racejacht destijds te vieren, werd een klein jaar later de allereerste Carrera Skipper geïntroduceerd.

Het race-horloge heeft een prijskaartje van €6.850. Bezoek de website van TAG Heuer voor meer informatie!

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x