Skip to content

De Omega Seamaster horloges van James Bond

In de jaren 60, 70 en 80 droeg James Bond vooral horloges van merken als Rolex en Seiko. In de jaren 90 kwam hier verandering in na een tip van zijn Oscar bekroonde kostuumontwerper Lindy Hemming. Ze zei: “Ik was ervan overtuigd dat James Bond, een marineman, een duiker en een discrete heer van de wereld de Seamaster met de blauwe wijzerplaat zou dragen.” En gelijk kreeg ze want niemand minder dan Pierce Brosnan droeg de Omega Seamaster 300m in 1995 als James Bond in de film GoldenEye. Vanaf dat moment is de Seamaster tot op de dag van vandaag ongekend populair.

‘’THE PERFECT WATCH FOR WORLD’S MOST BELOVED SPY’’

De Omega Seamaster 300M Quartz Professional uit 1993 met referentie 2541.80.00 werd vrijwel de gehele film door 007 gedragen. Ook tegenspeler Sean Bean (als 006) droeg dezelfde Omega Seamaster, maar met een lederen band. De kast en bezel hebben een hoekvormige afwerking. De stalen horlogeband is deels geborsteld en gepolijst. En de blauwe wijzerplaat is voorzien van een prachtig golvend patroon. Voor de gevaarlijke missies van James Bond moest Q nog wel een aantal gadgets aan het horloge toevoegen, namelijk de laserstraal en een ontsteker.

Op de ‘normale’ versie is er helaas geen laserstraal functie aanwezig. Wel is het horloge voorzien van een datum indicatie bij de 3-uur positie. Daarnaast heeft het horloge nog een ‘verborgen’ praktische functie, namelijk een indicator voor een bijna lege batterij. De secondewijzer springt om de 4 seconden over, wat aan geeft dat de batterij zeer binnenkort vervangen moet worden. De kroon aan de linkerzijde van de kast dient als een helium ontsnap knop om, tijdens de decompressiefase van een duiker, de eventuele gassen die zich op kunnen hopen in het horloge, langzaam er uit te laten lopen. Dit is een mooie functie voor de professionele duiker.

In de films Tomorrow Never Dies (1997), The World is Not Enough (1999) en Die Another Day (2002) droeg James Bond gespeeld door Pierce Brosnan de Omega Seamaster 300 met referentie 2531.80.00 (automatisch uurwerk).

Ook James Bond gespeeld door acteur Daniel Craig droeg vele Omega Seamaster horloges in de jaren erna. Hieronder zie je alle Seamaster horloges die zijn gedragen per film.

Casino Royale (2006)

Quantum of Solace (2008)

Skyfall (2012)

Spectre (2015)

No Time to Die (2021)

“OMEGA and 007 are appreciated for their fashion flair, adventurous spirit and reliability – they complement each other perfectly.”

Foto’s: EON Productions Limited & Omega

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] James Bond droeg ook na GoldenEye verschillende Omega Seamaster horloges. Benieuwd naar alle Seamaster horloges van James Bond? Bekijk ze dan via deze link. […]

trackback

[…] de films Tomorrow Never Dies (1997), The World is Not Enough (1999) en Die Another Day (2002). Via deze link kun je de gehele Omega collectie van James Bond […]

trackback

[…] Sinds de jaren negentig is James Bond veelvuldig gespot met een Omega Seamaster om zijn pols. Zo heeft 007 professionele duikers, Planet Ocean’s en Aqua Terra’s in zijn collectie. Wil je graag de gehele Omega Seamaster collectie van James Bond bekijken, lees dan ook eens het artikel: De Omega Seamaster horloges van James Bond. […]

trackback

[…] Ben je benieuwd naar welke Seamaster horloges James Bond de afgelopen jaren heeft gedragen? Lees dan ook eens dit artikel: De Omega Seamaster horloges van James Bond […]

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x